Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je tato faktura promlčená?

Nechci ji zveřejňovat celou, ale od té doby které jsou na obrázku bývalé Digi teď Telly nic k soudu k vymáhání nedalo. Něco jsem s nimi v průběhu řešil snažil se domluvit splátkový kalendář ale neúspěšně, nic nového jsem nepodepsal jen komunikoval po telefonu.
Šlo o online TV, takže to spadá asi pod telekomunikační služby, kde by měla být tříletá promlčecí lhůta. Co myslíte…

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
faktúra ako taká premlčaná je,ale pokial si oni nejako uplatnili nejaké nároky a vo veci sa nejako k…
audax mobile 09.12.2022 20:45
audax mobile
Co to znamená jestli nějaká strana projevuje zájem něco řešit, dlužník může celou dobu slibovat a pr…
Komodor77 09.12.2022 21:00
Komodor77
Do troch rokov od doby, kedy sa oprávnený dozvedel o dlhu, musí buď podať návrh na platobný rozkaz,… poslední
yYy 10.03.2023 11:37
yYy
Do 3 let musí být podána žaloba k soudu. Nic víc nic míň. Jenže je zcela běžné, že soud se k ní dost… nový
Araneus84 02.01.2023 11:51
Araneus84

faktúra ako taká premlčaná je,ale pokial si oni nejako uplatnili nejaké nároky a vo veci sa nejako koná,nič to nemení na skutočnosti,že môže byť vydaný platobný rozkaz alebo zahájené vymáhanie dlhu exekúciou......oni nemajú povinnosť Teba informovať,že záležitosť nejako riešia.....pri premlčaní je dôležité,či niektorá so zainteresovaných strán prejavuje záujem záležitosť riešiť,alebo nie,takže pokial oni niečo riešia,premlčacia doba de facto neplynie......

Co to znamená jestli nějaká strana projevuje zájem něco řešit, dlužník může celou dobu slibovat a projevovat zájem že zaplatí a může tím jen natahovat čas..pořád tím plyne tříletá promlčecí lhůta, takže bych řekl že je úplně jedno že dluh věřitel s dlužníkem nebo dlužník s věřitelem řeší že si píšou emaily a volají po telefonu, pokud není dosáhnuta nějaká dohoda (uznání dluhu) podpisem, tak tříletá lhůta pořád běží a neprodlužuje se

Pokud oni něco řeší znamená zase co, že si o tom povídají v kanceláři? K soudu nic podaného do této doby nic nebylo, žádný platební rozkaz ani exekuce mi do datové schránky nepřišla.

Do troch rokov od doby, kedy sa oprávnený dozvedel o dlhu, musí buď podať návrh na platobný rozkaz, alebo cez súd exekúciu. U teba táto lehota skončila 11.6.2022 - takže od 12.6.2022 je to premlčané. A pokiaľ ani následník nevykonal nič - už nemôžu nič robiť, ak sa preberá nejaká firma inou firmou, vykonáva sa predsa zaúčtovanie pohľadávok. A pokiaľ Telly ťa nevyzvalo, nevykonalo žiadnu inú akciu s cieľom ohľadom nesplatenej faktúry, alebo si nebol vyrozumený - je predpoklad, že pri preberaní toto vo financiách už nefigurovalo (premlčané, nevymožiteľné).

Do 3 let musí být podána žaloba k soudu. Nic víc nic míň. Jenže je zcela běžné, že soud se k ní dostane třeba až za dalšího 3/4 roku. To na věci už nic nemění a jestliže do 3 let stačili podat žalobu, tak platební rozkaz bude pravděpodobně nakonec vydán.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru