Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 1/6 pozemku

Dobrý den maminka zdědila 1/6 zahrady zbytek byl státu. v červenci jsme obdrželi žádost od státního pozemkového úřadu o součinnost v řešení odstranění nepořádku na pozemku a jeho dalšímu užívání.na výběr jsme měli ze 4 možností,využívat pozemek,propachtovat,,prodat vlastnický podíl a nebo odkoupit 5/6 pozemku.Hned jsme napsali žádost o odkoupení 5/6,ale za 14 dní přišla odpověd že dalším šetřením bylo zjištěno že státní pozemkový úřad uzavřel smlouvu budoucí s ŘSD a že bude směnnou smlouvou převeden na třetí osobu.Dá se s tím ještě něco dělat?Před týdnem se ozval nový majitel,že podepsal směnnou smlouvu budoucí a chtěl by odkoupit 1/6 od maminky. pozemek je jako jediný už vedený jako zahrada ,všude okolo už jsou postavené domy a zahrady byli převedeny na stavební pozemky. Chtěla bych se zaptat zda se s tím dá ještě něco dělat. Pozemky o velikost tohoto pozemku se zde prodávají cca od 5 milionů,celá zahrada ale byla oceněna na 800000 kč a maminka by nedostala ani 200000 kč.Děkuji za odpověd

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A kdyby vás kontaktovali z ŘSD, tak nekývnout na první nabídku, nic neslibovat a nepodepisovat, pros…
Karel04 30.12.2022 21:14
Karel04
V tomto případě ŘSD nikoho kontaktovat nebude, nemá důvod, o pozemek zmiňovaný v dotazu (A) jim vůbe… nový
ApoCalypse 03.01.2023 11:22
ApoCalypse
No kdyby sis všimnul datumů, tak já to psal o den dřív než to tazatelka upřesnila. poslední
Karel04 03.01.2023 11:41
Karel04

A kdyby vás kontaktovali z ŘSD, tak nekývnout na první nabídku, nic neslibovat a nepodepisovat, prostě si nechte čas na ověření. A nějakým hrozbám o možnosti vyvlastnění taky moc nevěřte, to by muselo být opravdu na stavbu dálnice ve veřejném zájmu a to nejde tak jednoduše a rychle. Kromě toho by to museli vědět i sousedi a majitelé okolních parcel a taky by to ŘSD nepřevádělo na někoho dalšího. Jak už psali ostatní, zjistěte si detaily na úřadech a čekejte na solidní nabídky, jako stavební pozemek to pak bude mít určitě mnohem větší cenu než zahrada.

V tomto případě ŘSD nikoho kontaktovat nebude, nemá důvod, o pozemek zmiňovaný v dotazu (A) jim vůbec nejde, je jim u vrtule. ŘSD má zájem o pozemek (B) a jeho majiteli nabídlo, že si místo něho může vybrat nějaký jiný ze státního pozemkového fondu. Smůlou tazatele je, že dotyčný majitel si vybral jejich (A). ŘSD tudíž vůbec neví, netuší a nemá zájem řešit cokoliv s (A), kdyby si vybral jakýkoliv jiný pozemek kdekoliv jinde (C,D,E..), taky to nebudou řešit a kontaktovat jejich majitele, to je čistě v gesci majitele (B), který si to musí oběhat sám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru