Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Datová schránka - zase to stát nezvládl

Tak se nám opět stát vycajchnoval a svou naprostou ignoranci vyjádřil povinným zřízením datových schránek všem vyjma nepodnikajícím fyzickým osobám, naštěstí.

Z toho samozřejmě vznikají neřešitelné problémy a na jeden takový jsem narazil a zajímalo by mě, jak byste to řešili?

Známá má povinnost podat přihlášení k dani z nemovitých věcí, neboť v 2022 nabyla nemovitost. Tato povinnost je zákonem daná do 31.1.2023.

Finanční správa jí ale jako osobě podnikající, ikdyž momentálně ne (pozastavená živnost), odmítla přijmout daňové přiznání na papíře a odkázali ji na datovou schránku, přes kterou je to povinna podat.

Ovšem ona nemá datovou schránku a nemůže si jí ani založit, protože všem vyjma nepodnikajících fyzických osob bude zřízena od 1.1.2023 automaticky a to nejpozději do 31.3.2023.

Jinými slovy idiotský stát chce daňové přiznání přes datovou schránku do 31.1.2023, ale datovou schránku jí zřídí až 31.3.2023, tedy o dva měsíce později.

No hlavně, že Fialova vláda pablbů zrušila EET, ale mnohem větší zlo datové schránky nechali a teď se živnostníci dostávají do neřešitelných situací!!!

Řešení:

Nesmysl, nemá zpřístupněnu DS = nemá povinnost ji použít. Mimochodem, existují jiné způsoby elektronického podání, na papír to tiskne jen pitomec. https://adisspr.mfcr.cz/pmd/home

Edit: tu povinnost mít DS vymysleli šulini z ANO, takže proč si nekopnout do Fialy, že.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ok, díky. Vyřídím, ať si vytiskne to info a jde jim to na finančák omlátit o hlavu. Super, že zase s…
RedMaX 08.01.2023 08:46
RedMaX
Od Fialy se čekalo, že povinnost datovky zruší, ale zrušil EET. Přitom EET byla jediná dobrá věc, kt… nový
Prasak 08.01.2023 10:25
Prasak
On to tvůj nový prezident Bašta zařídí, odvolá vládu, zruší datové schránky a zavede EET, tak buď kl… poslední
Karel04 08.01.2023 11:19
Karel04

Ok, díky. Vyřídím, ať si vytiskne to info a jde jim to na finančák omlátit o hlavu. Super, že zase stát zřídil něco, v čem se úředníci sami nevyznají. :-/

Od Fialy se čekalo, že povinnost datovky zruší, ale zrušil EET. Přitom EET byla jediná dobrá věc, kterou Babiš za svou "státní" kariéru "vymyslel".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru