Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové povinnosti pre YT-berov

Zdravím, od jedného YT-bera som sa dozvedel o tomto "zákone". Posledné dni je toho "plný internet" -> https://medialne.trend.sk/internet/webove-radia-aj-archivy-vysielania-potrebuju-autorizaciu-povinnosti-neobidu-ani-youtuberov . Chcem sa spýtať, ako to teda je? Majú skutočne aj bežný YouTuberi povinnosť dať o sebe vedieť Rade?

Taktiež som našiel tento článok: https://debata.pravda.sk/debata/654609-bude-to-byrokraticky-nezmysel-roka-slovenski-youtuberi-a-tiktokeri-sa-musia-zaregistrovat-inak-im-hrozi-pokuta/

kde je napísané (citujem):
"Ako sorry, ale čítal vôbec autor tohto nezmyslu ten zákon? V žiadosti o autorizáciu je jasne uvedené že sa autorizuje PROGRAMOVÁ SLUŽBA - viď body 3.3.3 a 3.3.4! Programová služba je poddruh OBSAHOVEJ služby a podľa § 13 ods. 1 písm (a) je to ...časovo usporiadané zvukové, obrazové alebo audiovizuálne komunikáty alebo štruktúrované textové informácie (lineárne mediálne služby)... - takže sa to netýka žiadnych youtuberov, čotaz za týždeń zavesia na YT nejaké video, ale sa prihovoria svojim priaznivcom.

Keby v žiadosti o registráciu bol pojem OBSAHOVÁ služba tak áno, potom by sa mal registrovať každý, kto zavesí hoci len pár svojich fotografií na Facebook. Ale keďže ide o programovú službu, tak 99,99% youtuberov môžu rade ukázať akurát tak holý viete čo."

Môj osobný pohľad na túto vec je taký, že niekto si ten zákon ani len neprečítal a pochopil ho tak, že každý YT-ber musí automaticky dať o sebe vedieť rade. A bum... "oheň je na streche".

Tak by som sa chcel spýtať, ako to teda je v skutočnosti :) .

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny