Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je uzákoněný administrativní poplatek?

Objednal jsem v lednu t.r. na webových stránkách zdarma přípravek na prostatu a nyní mi přišla upomínka 2. Kde je mi naúčtován:
Administrativní poplatek za zaslání upomínky č.2 70 Kč.
neuhrazená faktura za vzorek ProstaXin 49 Kč. Celkem 119 Kč.
Poněvadž jsem žádnou fakturu ani první upomínku neobdržel zda jsem povinen administrativní poplatek uhradit,případně,že jej neuhradím jestli mohou činit právní kroky spojené s vymáháním pohledávky?

Předmět Autor Datum
Mno myslím, že budou muset nejdříve prokázat, že ti to (faktura) bylo doručeno ... tedy je předpokla…
tojezdenek 27.02.2023 13:34
tojezdenek
Jakékoliv "zdarma" přípravky jsou obvykle vázány na automatické objednávání v budoucnu, pokud to nez…
Jan Fiala 27.02.2023 14:40
Jan Fiala
Jestli to je firma Naturamed, tak ta ty vzorky zdarma jen za poštovné posílá obyčejnou poštou a slož…
Karel04 27.02.2023 15:44
Karel04
Poplatek mají v VOP (zjištěno dodatečně) tak jsem částku v plné výši uhradil, další příspěvky jsou b…
flodur 27.02.2023 18:51
flodur
Citát z klasika: Nechci slevu zadarmo. Měli jsme pevnou linku, platili jsme ji přes SIPO trvalým p…
Yarda 02.03.2023 09:39
Yarda
OT: Nechápu, k čemu kupovat nějaké zázračné doplňky stravy na prostatu (je na to každou chvíli rekla… poslední
L-Core 02.03.2023 16:30
L-Core

Mno myslím, že budou muset nejdříve prokázat, že ti to (faktura) bylo doručeno ... tedy je předpoklad, že oproti podpisu, což by byl pádný důkaz. Obrátil bych se případně na dodavatele a požádal o výše uvedené, třeba i kopii. 8-)

P.S.: Za normálních okolností se ale faktura vkládá do balíku ... a pokud jsi balík už vyhodil ... + navíc na administrativní poplatek mají nárok, pokud to mají někde uvedeno - třeba na těch webových stránkách.

Jakékoliv "zdarma" přípravky jsou obvykle vázány na automatické objednávání v budoucnu, pokud to nezrušíš.
Faktura v hodnotě 49Kč bych hádal na fakturu za dopravu. Ta u vzorků zdarma obvykle zdarma nebývá.

Admistrativní poplatek bude uveden ve všeobecných podmínkách. Ale jak uvedl tojezdenek, je třeba je oslovit, že jsi neobržel ani fakturu, ani první upomínku.

Zkus si projít poštu, najdi si potvrzení objednávky a informace, které jsi dostal.

Jestli to je firma Naturamed, tak ta ty vzorky zdarma jen za poštovné posílá obyčejnou poštou a složenka na těch 49 Kč je uvnitř mezi spoustou jiných papírů a nabídek. Asi jsi to všechno rovnou vyhodil. Ale zkus jim napsat nebo zavolat, že ti nic nepřišlo a marně na to čekáš a teď se divíš nějaké upomínce a že tě zklamali. Pokud budou tvrdit, že to určitě poslali, tak ať prokážou doručení a převzetí. Což u obyčejné zásilky nemohou. Takže ti to spíš pošlou ještě jednou. Pak hned zaplať těch 49 Kč a prostuduj si, jestli se nemusíš odhlásit na další odběry, které už jsou ovšem za "výhodnou cenu speciálně pro tebe" ale 249 korun měsíčně.
A za ten jejich prostaxin je mnohem levnější náhrada třeba tohle, kde je těch účinných látek víc.

Citát z klasika:

Nechci slevu zadarmo.

Měli jsme pevnou linku, platili jsme ji přes SIPO trvalým příkazem. Když jsme si všichni pořídili mobily, telefon jsme odhlásili, zaplatili poslední složenku a mysleli si, že nám chodit přestane (ostatní poplatky jsme platili jinak). Ale přišla nám další složenka na 5Kč. Prý to je poplatek za předchozí transakci do jiné banky. Tak jsem těch 5Kč na poště zaplatil hotově, aby mi ta složenka nepřišla i příště. Zkásli mne tam i o poplatek za transakci hotovými penězi, asi 35Kč.

Já bych to zaplatil, jsou to dvě piva, ti vyčůránci jsou schopní to dát vyřídit právníkům a posléze i vymahačům. Ale koukni se co ti poslali za lejstra a pozorně si přečti i ta drobná písmena pod čarou.

Co to bylo za firmu, ať mají reklamu?

OT: Nechápu, k čemu kupovat nějaké zázračné doplňky stravy na prostatu (je na to každou chvíli reklama). když stačí chodit na urologii a trvale užívat - na rozdíl od těch reklamních zázraků - fungující léky zdarma. K tomu pak patří i pravidelná PSA kontrola.

No ale je to každého volba, že…

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru