Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace CZC

Pokud je deska vadná, má prodejce povinnost prokázat, že v době prodeje vadná nebyla (zvláště za situace, kdy je vrácena fakticky den po dodání). V opačném případě stojí zákon na straně zákazníka. Pokud prodejce tvrdí, že zboží bylo poškozené zákazníkem, musí to jakýmkoli hodnověrným způsobem prokázat. Prosté konstatování prodejce rozhodně nestačí jako důkaz. V takovém případě by ztratila jakákoli reklamace smysl, neboť prodejce by mohl vždy argumentovat, že zboží rozbil zákazník.

Až půjdeš na prodejnu, vem si s sebou písemnou výzvu, kterou prodejci předej a nech si podepsat kopii, kde ho žádáš o vrácení celé částky za zboží vrácené v zákonné lhůtě 14 dnů bez udání důvodu. Co se týče tvrzení prodejce, že vrácené zboží je vadné, tak k tomu sděluješ, že v tom případě bylo vadné již v okamžiku prodeje a prodejcem nebyl žádným hodnověrným způsobem prokázán opak.
Tímto trváš na vrácení ceny za zboží v plné výši dle zákona.

Zboží si zpět nepřebírej.

Pokud ti to odmítnout podepsat, tak si to předání prodejci nahraj na mobilní telefon, případně to ještě pošli navíc e-mailem a doporučeně poštou.

Jinak doporučuji zadat tuto situaci na portal: https://www.vasestiznosti.cz/
Tam zkusí se s prodejcem domluvit a až poté bych to řešil přes čoi a dále soudní cestou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny