Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem práce na DPC

Dobrý den.
Poradíte mi prosím?
Mám uzavřenou s pracovní agenturou pracovní smlouvu na DPC. Skutečná práce kam chodíme je od po-pá. na 40h. týdně. Zdravotní a sociální za nás neplatí, je ustně domluveno, že si to zaměstnanec zaplatí sám. to co vychází nad (asi 10tis, se bere jako na ,, černo)
Ve smlouvě na DPC je uvedeno, že hod. sazba je 103,- kč , max. počet hodin nesmí přesáhnout 20hodi týdně. A ze z platu bude odvádět i zdravotní a sociální pojistění.
Pochopila jsme, že je to výhodné pro obě strany, jak pro firmu tak asi i pro nás, nebo spíš nemáme jinou možnost. Jak je to prosím z právního hlediska?
Je mi jasné, že to asi není v pořádku, ale nemám jako napůl nemocná jinou možnost a půl roku jsem nemohla najít vhodnou práci na HPP. A z běžných DPP či DPC do limitu 10tis sem se neuživila, a když jsem měla skoro 10tis tak mi poslali domů, abych prý nemusela platit zdravotní poj. Takže sem ráda, že mám alespon tedka možnost si někde vydělat více a mám se jako nemocná a zdravotně omezená lepší plat.
Můžeme z toho my jako zaměstnanci mít nějaké problemy do budoucna? Agentura tvrdila, že ne, že to nevadí...ale radši se ptám. Nikde o tom ani nemluvíme, ale uplně mi to taky na psychiku nedělá dobře. Zdravotní si platím sama tedy, ale smlouvu nikde nikdo vidět zatím nechtěl.
Děkuji za dpověd.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny