Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je to povolený marketing?

Zdravím vás, potřeboval bych poradit s takovou úvahou. V zahraničí jsem si všiml, že například horské restaurace v alpách nabízí zákazníkům samolepky s logem restaurace, které si jejich hosté mohou bezplatně nabrat v téměř neomezeném množství. Následně jsou tyto samolepky k vidění v širokém okolí, kde je ti jejich hosté různě vylepují (v kabinách lanovek, na dopravních značkách a směrovnkách v rámci lyžařského areálu, v regionálních autobusech, apod. Jedná se o to, že ty samolepky tam nevylepují ti majitelé restaurací, ale ti jejich zákazníci. Je to vandalismus, ale ti restauratéři jsou v tom svým způsobem nevinně.

Tak mě napadlo, jestli to nezkusit i tady u nás. Že by naše firma měla na obchodech štosy samolepek, zákazníci by si je brali, a co by s nimi dělali, by nám bylo jedno. Samozřejmě že by je vylepovali všude možně a tím by nám dělali reklamu. Jestli by si to nalepili na svoje auto, nebo na sloup veřejného osvětlení přece já nemůžu ovlivnit.

Jaký na to máte právní názor? Kdo může za nelegálně vylelenou samolepku? Ten kdo ji vylepil, nebo firma, která je uvedená na samolepce. Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zajímavy dotaz, něco podobného se vyskytuje v jiném gardu, stačí jen zaměnit činitele. Různé nálapky… nový
Kord 15.05.2023 21:35
Kord
Pamatujete dobu, kdy alzáč rozdával samolepky (procházelo to vývojem, nejdřív k objednávce jako dar,… nový
ml1 19.05.2023 13:35
ml1
Ještě se zamyslete nad tím, zda to nebude spíš antireklama. Mít svoje logo jako bordelspam po široký… poslední
Prasak 22.05.2023 17:05
Prasak

Zajímavy dotaz, něco podobného se vyskytuje v jiném gardu, stačí jen zaměnit činitele. Různé nálapky s hašištagy nebo uzenáči @bimmerworld. co se lepší všude po městě - na sloupy zastávek, odpaďáky, stojany...

Ale tady skoro mám pocit, že to lepí dotyčné osoby identifikované svým @profilem.

Pamatujete dobu, kdy alzáč rozdával samolepky (procházelo to vývojem, nejdřív k objednávce jako dar, dokonce snad byla i účtovaná nějaká cena a sleva stejné výše, pak to tam bývalo volně k rozebrání). Ještě je na spoustě míst dodneška najdete nalepené.

Je to už řadu let, co se řešilo samolepkování v metru, svého času bývaly polepené dveře a okna všech souprav.

A je logické že se budou všichni obracet na propagovanou firmu, protože těžko budou hledat toho, kdo to tam nalepil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru