Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zaplacení fakturace při špatně odvedené práci

Dobrý den, navštívil jsem autorizovaný autoservis, kde jsem nechával vyměnit senzor. Bohužel i přes výměnu dále přetrvávala závada a i po zaplacení částky mi vedoucí servisu řekl, že musíme vyměňovat další elektronické díly, abychom na to přišli. Toto trvalo 6 měsíců a reklamoval jsem tuto závadu 4x. V závěru poslední reklamace se na autě vyměňoval také olej a lakoval se práh dveří. Den po převzetí auta nastala situace, že začal olej unikat a to takovým způsobem, že během 2-3 hodin byl motor bez oleje. Volal jsem do servisu, kde mi vedoucí řekl, ať jej neobtěžuju, že má volno a už se neozval. Vozidlo jsem musel odtáhnout do nejbližšího servisu a následně bude muset proběhnout výměna oleje a zjištění závad.

Moje otázka zní.. platit poslední fakturu? aktuálně mám dvě faktury.. jedna na výměnu elektroniky a druhou fakturu, na které figuruje lakování dílů, výměna oleje a to včetně filtrů oleje a práce.. Faktura má 14 denní splatnost. Vozidlo již nechci do tohoto servisu dávat. Mám vyměněné elektronické díly, ale závada stále přetrvává, prodávající nechce vrátit peníze. Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Predpokladam, ze auto neni v zaruce. Objednavals opravu problemu, nebo vymenu cidel? A ty dalsi opra…
re4zon 15.05.2023 23:18
re4zon
Auto v záruce není. Odtáhnout jsem nechal do jiného servisu, aktuálně už nechci, aby na to mechanici…
Olej 16.05.2023 17:03
Olej
Proč unikl olej. Je ti nový servis dát dobrozdání, že k tomu došlo nekvalitní prací předešlého servi…
nerady 16.05.2023 19:22
nerady
Špatně utažený filtr.. ano, jsou schopni mi to poskytnout.
Olej 16.05.2023 20:30
Olej
Asi takhle. Pokud to budou chtit tahnout az k soudu, tak ti nejake dobrozdani muze pomoct, ale taky… poslední
re4zon 16.05.2023 22:52
re4zon

Predpokladam, ze auto neni v zaruce. Objednavals opravu problemu, nebo vymenu cidel? A ty dalsi opravy, ty sis taky objednal? S cim to tam slo naposled a co na tom delali, ze z toho zmizel tak rychle olej? Jinak reklamovat to muzes a neplatit taky, dokud to nevyresi. Zaroven mas i narok na zaplaceni odtahu a dalsich souvisejicich nakladu. Nicmene reklamovat musis u nich, ne to dat jinam. Spravny postup by byl je vyzvat k naprave. Mas aspon zdokumentovane, ze z toho ten olej zmizel, a stav v jakem to odtahli do toho jineho servisu? Jestli na to jeste nehrabli, at to koukaji nafotit / natocit s oznacenim problemu, at mas neco v ruce.

Auto v záruce není. Odtáhnout jsem nechal do jiného servisu, aktuálně už nechci, aby na to mechanici v tom původním sahali a zničili další věci. Všechno mám nafocené a zadokumentované. Jde mi primárně o to, že mám fakturu na výměnu oleje a lakování prahu za 10.000 kč, kterou mám zaplatit za 14 dnů a auto je nepojízdné a bez oleje. Práh nalakovali. Co mi vlastně mohou udělat, když fakturu nezaplatím? Popřípadě zaplatím její část?

Asi takhle. Pokud to budou chtit tahnout az k soudu, tak ti nejake dobrozdani muze pomoct, ale taky nemusi. Ted udelej to, ze jim prokazatelne (!) doruc vyjadreni, ze praci opakovane odflakli a v poslednim pripade to vedlo az k uplne ztrate oleje. To te stalo X Kc a budes rad, kdyz motor nebude zniceny. Pak pockej na reakci. Pokud maji soudnost, budou drzet hubu a odepisou tu fakturu. Pokud jsou to idioti, budes se s nimi pak dohadovat jeste delsi dobu..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru