Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skrytí identity/adresy při podání trestního oznámení

Jaké jsou možnosti zachování soukromí/skrytí identity při podání trestního oznámení. Nechci mít ve spise uvedenou svou adresu, nejlépe ani jméno, aby mě (nebo mé blízké) potom osoba na kterou TO podávám nemohla jednoduše kontaktovat a obtěžovat. Lze uvedení adresy nahradit uvedením např. datové schránky, či nějaké jiné adresy? Jaké jsou v tomto možnosti? Nemám problém se nechat ztotožnit na stanici/přes datovku, protože vím, že anonymní TO nemá zdaleka takovou váhu, ale zároveň nemám zájem na tom, aby informace o mém bydlišti měl pachatel na zlatém podnose.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejjistější to bude podat pomocí právníka. Jinak bude ve spisu figurovat tvé jméno a bude záležet je…
nerady 30.05.2023 19:22
nerady
Pokiaľ oznamovateľ žiada o zachovanie anonymity, vyšetrovateľ to musí rešpektovať. On vie totožnosť…
yYy 31.05.2023 23:47
yYy
to žiješ v nejakom televíznom seriáli typu Colombo,vyšetrovatel ani policajt to rešpektovať nemusí..… poslední
audax mobile 01.06.2023 02:20
audax mobile

Pokiaľ oznamovateľ žiada o zachovanie anonymity, vyšetrovateľ to musí rešpektovať. On vie totožnosť oznamovateľa, ale v spise sa môže označiť inak, ako to určí vyšetrovateľ. Platí aj GDPR - ak by vyšetrovateľ oznámil, prezradil jeho totožnosť osobe, ktorá sa to nemá dozvedieť, prípadne tretej osobe (únik údajov) - mal by vyšetrovateľ OBROVSKÉ problémy.

to žiješ v nejakom televíznom seriáli typu Colombo,vyšetrovatel ani policajt to rešpektovať nemusí.....buď sa podá oznámenie anonymne,alebo neanonymne,neanonymnému oznamvatelovi polícia poskytne nanajvýš ochranu na nevyhnutnú dobu,zbytok je približne vymenovaný v odkaze,čo tu už bol umiestnený v predošlom príspevku,obvinenie a celý spis dostane do rúk aj zadržaný páchatel alebo jeho právne zastúpenie a bude požiadaný o vyjadrenie,utajenie identity oznamovatela je možné len v určitých prípadoch,obvykle v prípade závažnej kriminálnej činnosti podla situácie....inak smola,spolu s výpoveďou oznamovatela dostane do rúk všetko aj protistrana....je možné si vytvoriť napr.po box a to uviesť ako korešpodenčnú adresu pre potreby polície a utajiť tak skutočnú adresu ap....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru