Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bývala přítelkyně, syn, dluhy

Dobrý den, chci se zeptat, s bývalou přítelkyní máme 3 letého syna, rozešli jsme se a syna vídávám celkem často, několik dní v měsící u mě spí, řekl bych že tak více než polovinu.

Na malého platím 7 tisíc, tak jsme se domluvili, jelikož se mi celkem daří tak nějak nechci aby strádal, o tyhle finance vůbec nejde.

Bydlíme ve stejném městě, máme oba pronajatý byt (do toho stavím dům, který je psaný čistě na mě), trvalé bydliště máme každý ve svém bytě.

Dnes mě sestra postrašila, že bychom si měli péči o malého nějak stanovit soudem, zatím to máme vše dohodou. Jelikož pracuji z domu a ona na směny tak malého mám poměrně často, když je v práci, když je nemocný, prostě poměrně dost, samozřejmě mi to nevadí, mám ho rád a čím více s ním budu tím budu radši.

K otázce na kterou se chci zeptat ač aktuálně není aktuální. Je tady nějaká možnost, že v případě že se bývalá přítelkyně zadluží (nebyly jsme manželé) že dluhy padnou i na mě? ač spolu nesdílíme společnou domácnost, pouze syna, může se mě to nějak dotknout? že udajně pokud to nějak neověříme soudem u koho je malý v trvalé péči tak se to může stát....

Případně jaké kroky učinit aby se tomu nestalo? Aktuálně se o to nebojím, ale třeba za rok dva... kdy budu mít dům hotový, tak bych byl nerad kdyby ke mě nakráčel exekutor a musel bych řešit dluhy bývalé přítelkyně které by vznikly po našem rozchodu.

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Její dluhy na tebe nepadnou. Výživné není třeba řešit soudně pokud jste se domluvili. Jen bych platb… poslední
Hanyse.k 07.07.2023 21:27
Hanyse.k

Její dluhy na tebe nepadnou. Výživné není třeba řešit soudně pokud jste se domluvili. Jen bych platby na výživné dával tak, aby je bylo možno v budoucnosti prokázat, kdyby přítelkyně v budoucnu něco vymýšlela, třeba, že jsi neplatil a podobně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru