Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajímatel nám nechce dát poslední vyúčtování

Ahoj, máme celkem jednoduchý problém.

Bydlíme v bytě 1. rokem s tím, že máme možnost získat příspěvek na bydlení. Potřebujeme ovšem doložit X dokumentů, a jeden z nich je i vyúčtování za energie za poslední období (elektřina, voda, služby).

Co vím, tak ze zákona nám sice majitel musí ukázat naše energie po 1. roce, ale k tomu ještě nedošlo (to bude až za pár měsíců). Nicméně máme nějaké právo na to, aby nám ukázal i energie za poslední zúčtovací období, abychom doložili to, co si žádá úřad? Nebo to záleží jen na jeho "dobré vůli"?

Je právě dost neochotný s tím, že by to musel hledat, zjišťovat a kdesi cosi, prostě s námi moc spolupracovat nechce.

Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Poslat majiteli písemnou žádost o náhled do ročního vyúčtování, v zákoně č. 67/2013 jsou popsané v p…
TNT 30.08.2023 22:14
TNT
Ale toto řešení můžeme řešit až za 5 měsíců, kdy nám uteče cca 35000 Kč. Protože to je zákonná lhůta… poslední
Vilal 05.09.2023 01:35
Vilal

Poslat majiteli písemnou žádost o náhled do ročního vyúčtování, v zákoně č. 67/2013 jsou popsané v paragrafech termíny a co dělat. Stejně poslední instancí je soud, když se majitel zasekne a materiály nedodá, pak je to třeba řešit s advokátem, protože ti utečou peníze podpory bydlení. hodně štěstí.

Ale toto řešení můžeme řešit až za 5 měsíců, kdy nám uteče cca 35000 Kč. Protože to je zákonná lhůta do kdy nám to musí podat podle zákona. Nemá naopak on nějakou povinnost vůči úřadům, i když žadatele jsme my?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru