Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nadměrný hluk od souseda po rekonstrukci podlahy

Dobrý den,

bydlíme v panelovém domě, kde vlastníme byt. Soused nad námi si před třemi roky zhotovil novou plovoucí podlahu, kterou ovšem v rámci úspor nijak neodhlučnil. Ve výsledku to znamená, že je u nás doma příšerný hluk, který je dokonce spojen se silnými vibracemi v momentně, kdy po bytě chodí. Celou situaci navíc značně eskaluje jejich dítě, které po bytě běhá, dupe, bouchá s míčem, háže na zem věci a nebo jezdí na odrážedle. U nás to působí jak na diskotéce, všude se rozléhá hluboký zvuk, který je velmi nepříjemný. Nemluvím o situaci, kdy si nad námi postaví provizorní hřiště pro míčové hry a my pak máme pocit, že nám co nevidět spadnou na hlavu.

V této věci mi již došla veškerá trpělivost. Není možný odpočinek po práci - hluk, není možný kvalitní spánek o víkendu - od ranních hodin, hluk. Několikrát se mi stalo, že jsem byl probuzen uprostřed noci, protože se jejich dítě rozhodlo hrát s kostkami. Rovněž je čistě slyšet, jak se baví, takže kompletně víme i jejich denní program nebo kdo má kde kuří oko.

Domluva se sousedem není možná. Několikrát jsme se s ním o tom snažili mluvit, ale jeho slova vždy byla pouze to, že nám věří, že je dole hluk, ale že neví, co s tím má dělat a zavře dveře. Odmítá si i nadměrný hluk přijít poslechnout.

Jaké jsou prosím vás právní možnosti v řešení této situace?

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Už se to tu několikrát probíralo, tak si to najdi v předešlých příspěvcích. poslední
nerady 27.08.2023 09:06
nerady

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru