Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákoník práce - řidič

Já si to dohledal ale tohle je konkrétní situace na konkrétní téma. Nemám nepřetržitou práci 6 hodin bez odpočinku (udělám 15 min po 3h práce). Dělám odpočinek podle situace, ne podle toho že ji mám mít zrovna v 11. Nemůžu přesně v 11 hod odstavit auto uprostřed dálnice a říct si že mám pauzu. Takže BP dělám mimo to co mám pauzu na oddych a co mám mít pauzu na oddych tak jezdím, nebo dělám jinou práci, protože mi to nedovolí momentální situace.

Takže první možná pauza na oddych se mi vždy překryje s BP. V tom případě je správné že mám zaplacených 7,5h když jsem v práci 7-15 (8 hodin....)?

Protože: zaměstnavatel mi dá ze zákona 30min neplacenou pauzu v rozmezí 11-11.30.. toto rozmezí já nejsem schopný splnit protože řídim. Těchto neplacených 30 min rozdělím na 15 min dopoledne (překryje BP, takže placená) a dalších 15 min po ukončení výkonu (kde mi to překryje zbylých 30 min z BP kterou musím co nejdřív dodělat ). Tudíž mám neplacenou pauzu překrytou BP, do konce směny zbývá 30 minut a já mám zaplacených jenom 7,5. Takže podle mého názoru mám mít zaplacených 8 hodin, nebo můžu skončit už ve 14.30 když jsem splnil neplacenou pauzu překrytou BP a mám i splněny denní výkon na autě?

Navíc.. i kdybych danou pauzu splnil v 11-11.30 , pořád je překryta BP, pořád končím až v 15.00. Takže proč mám placených jen 7,5. To mi dokáže někdo objasnit, vyvrátit? Díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny