Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nesprávné údaje v katastru nem.

Zdravím.

Zjistili jsme, že na chatě jsou nějaké nesrovnalosti v katastru. Nejsou doplněné dostavby k domku, máte někdo zkušenost jak postupovat?
V pondělí zavolám přímo na katastr, ale chtěl bych mít nějakou představu co čekat.
Chata je stará, dřevěná stavěli jí před lety příbuzní a zápis moc neřešili.
Děkuji

Předmět Autor Datum
Třeba tu: https://www.kropaceklegal.cz/blog/1-cerna-stavba-a-jeji-legalizace
Wikan 23.02.2024 16:11
Wikan
Nepíšeš o jaké nesrovnalosti se jedná. Osobně bych se na to vykašlal pokud se to netýká vlastnických…
nerady 23.02.2024 17:35
nerady
Psal jsem to na začátku, nejsou zapsány dostavby kolem domku. Vedle chaty je ještě dostavěná kulna a…
Karelll 24.02.2024 14:40
Karelll
Pokud nemáš dokumentaci, že ty dostavby byly povolené tak se na to vykašli. Jen si přiděláš problémy…
nerady 24.02.2024 18:50
nerady
https://debaty.net/discussions/2867884-byl-jsem-postizen-jednanim-na-ouradech Tak pevné nervy. :-(3… poslední
Yarda 26.02.2024 18:48
Yarda

Nepíšeš o jaké nesrovnalosti se jedná. Osobně bych se na to vykašlal pokud se to netýká vlastnických vztahů. Jen si přiděláš práci. Katastr nyní provádí periodicky zjišťování stavu a zda vše souhlasí. Pokud najdou rozpor například v kultuře či zastavění tak tě sami vyzvou k nápravě. Pokud se to týká vlastnických vztahů (hranic pozemků a podobně) jde o to zda mám důkazy a vše z mé strany v pořádku a pak má smysl vyvolat jednání. Při větším zastavení budeš muset doložit všechny dokumenty (stavební povolení, výkres skutečného stavu a pokud nebyla provedena kolaudace tak na tobě budou chtít všechno pro kolaudaci). Pokud stavba vůbec není zakreslená a byly provedena kolaudace, ale následně to vlastník nedal k zapsání do katastru, tak vyštrachat všechny dokumenty a pokud je kolaudační rozhodnutí tak je z čeho vycházet a je možné zapsání stavby do katastru. Pokud nic nemáš tak bych okolo toho opatrně našlapoval a pomalu si zjišťoval bez přesného určení co by s tím šlo dělat, ale určitě bych se sám nenapráskal na katastr, že mám něco v nepořádku.:-)

Pokud nemáš dokumentaci, že ty dostavby byly povolené tak se na to vykašli. Jen si přiděláš problémy. Určitě během času s chatou budeš chtít něco dělat a tak si to budeš moci dát dohromady. Kůlna a zasklená veranda jsou minimální prohřešky a asi tě ani katastr kvůli nim nebude otravovat. O černých stavbách, které stavěl můj ředitel před rokem 1990 bych mohl vyprávět historky. Jednu stavbu, která následně proběhla privatizací dával nový vlastník dohromady se zákonem 10 let. V bytě udělaném z nebytových prostor bez povolení bydlím dodnes. S katastrem si také průběžně dopisuji x let jelikož i on před rokem 1990 nedodržoval zákony a bez souhlasu vlastníka pozemků registroval stavby, které vůbec neměly být povoleny.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru