Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Řemeslník si řekl za práci absurdní částku

Dobrý den,

vesnický řemeslník po mně chce za položení obkladu 60x60 975Kč/m2 bez dph. Řemeslník je z Vysočiny a co jsem koukal tak třeba v Hradci Králové se ceny pohybují kolem 550-650 za metr čtvereční takové dlažby. Byl tam tři dny a celková částka je přes třicet tisíc. Materiál jsem si sehnal sám i lepidlo na obklady, lišty, sparovačku zkrátka vše. Jednalo se jen o položení dlažby. Mám nějaké možnosti? Neplatil jsem mu nic předem ale práce je hotová.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud je v tom "cesťák" tak to tak může být. Pokud je to jak říkáš známý, tak si musíš rozhodnout zd…
nerady 29.02.2024 21:42
nerady
Tak to možná bylo před lety. Já teď platím pravníka 6K/hodina. A doufám teda, že vyhraju....
Araneus84 08.03.2024 13:32
Araneus84
Záleží zda se s ním znáš a o jakou kauze jde. K tomu zda vyhraješ mám poznámku. Soudci se snaží větš… poslední
nerady 08.03.2024 22:22
nerady

Pokud je v tom "cesťák" tak to tak může být. Pokud je to jak říkáš známý, tak si musíš rozhodnout zda chceš, aby byl nadále tvůj známý či nepřítel. Ostatní už tady bylo řečeno v předešlých příspěvcích. Jinak právník z tebe tahá např. 2000,-Kč za hodinu a stejně ti nic nevyhraje, tady máš aspoň obloženou koupelnu.:-)

Záleží zda se s ním znáš a o jakou kauze jde. K tomu zda vyhraješ mám poznámku. Soudci se snaží většinou rozsudku v občanských věcech vyhnout a nebo jak řekl jeden soudce pod vlivem, naštvat obě strany. Nejdůležitějším aspektem však je zda právník se soudcem hrají spolu golf či tenis a kdo je z nich u tvého případu zavázaný tomu druhému. Záleží prostě kdo z nich tomu druhému dluží službičku. Ještě větší problém je když někdo z nich učí na právnické fakultě a ten druhý byl jeho žákem. Proto je u nás vráceno krajským soudem polovina rozsudků z okresu. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru