Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace koloběžky - Alza

Dobrý den,

Před nedávnem jsem si koupil koloběžku na alze ale hned druhý den ji praskla duše, když jsem jí šel reklamovat na pobočku alzy tak jsem dostal email na externí firmu/dodavatele koloběžky že tam mám napsat že tohle se nikam neposílá že to oni posílají servisáky na místo.
Napsal jsem tam a dostal jsem odpoveď přesně opačnou a to že musím kolobežku poslat na jejich pobočku, asi si dokážete představit že když se jedná o reklamaci tak fakt nehodlám platit dopravu nadrozměrné zásilky.

Tak se ptám, když dojdu na pobočku Alzy, nejsou jako prodejci ze zákona povinni si tu koloběžky ode mě převzít a reklamaci vyřešit? Mě přece jako zákazníka nezajímá kdo je jejich dodavatel a jak to interně řeší, já jsem zboží dostal od Alzy a faktura je taky na ně tudíž by měli být povinni reklamaci přijmout.

Chci vědět jak to v tomhle případě je s ochranou spotřebitele abych věděl jak se mám bránit protože opravdu nechci platit několik stovek za dopravu když to není moje vina.

Předmět Autor Datum
Ano, musí to na pobočce přijmout.
Wikan 15.04.2024 20:04
Wikan
Takže je to přesně jak jsem si myslel, děkuju.
Whatever 15.04.2024 20:41
Whatever
A proc ti vadi zaplatit nekolik stovek za dopravu? Alza ti tu dopravu bude muset proplatit, ty nejsi…
re4zon 15.04.2024 20:42
re4zon
Protože bych se pak dostal do situace kdy bych musel to dopravné vymáhat po alze a řešit další kravi…
Whatever 15.04.2024 21:02
Whatever
Některé firmy a eshopy zašlou kód pro bezplatnou dopravu zpět k nim, jen to zabalíš a dopravíš do vý…
Karel04 16.04.2024 00:12
Karel04
OT: Dnes už se reklamuje i prasklá duše? Ona praskla sama od sebe, nebo tím, že jsi někde na něco na… poslední
Hanyse.k 17.04.2024 07:11
Hanyse.k

A proc ti vadi zaplatit nekolik stovek za dopravu? Alza ti tu dopravu bude muset proplatit, ty nejsi povinen nikam chodit. Nicmene v tomhle pripade bych jim napsal, at koukaji hnout prdeli a poslou si pro to kuryra, tvrdit pokazde neco jineho a marnit tak zakaznikuv cas je pekny fail.

Některé firmy a eshopy zašlou kód pro bezplatnou dopravu zpět k nim, jen to zabalíš a dopravíš do výdejního místa příslušného přepravce. Nebo si kurýr přijede vyzvednout domů. Jak to má ale Alza netuším, tak pokud to máš blízko, tak jim tam koloběžku dovez i nezabalenou a trvej na sepsání reklamačního protokolu, což odmítnout nemůžou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru