Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přednost na kruháči

Ahoj.
Stala se mi situace, kdy já jedoucí na kruhovém objezdu v levém pruhu přejíždím do pravého - v místě, kde je nájezd. Já blikám, přejíždím doprava a z nájezdu najíždí blondýna v géčkovém mercedesu a dojde k nárazu. Za mně jednoduše situace například jako na nájezdu na dálnici. Ona má dát přednost, ale nedá a ještě se se mnou hádá a "obhajuje se" manželem policistou...
Na internetu v dnešní době nic moc už nejde najít, nicméně po nějakém pár milionů km na účtě stále věřím v její chybu, tudíž najde se někdo, kdo dokáže mé tvrzení pádně potvrdit, či vyvrátit?
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samozřejmě je to tvá vina. Když jsi viděl blondýnku za volantem mercédesu, měl jsi předpokládat coko…
Yarda 02.05.2024 07:57
Yarda
Když někdo bliká, počkám až začne zatáčet, Dodam: Kdyz nekdo neblika, pockam jestli nezacne zatacet
Jan Fiala 02.05.2024 14:49
Jan Fiala
Přesně to platí v Itálii. Tam na kruháči blikají jen cizinci. Italové na kruháč najedou, jakmile vid… nový
Prasak 09.05.2024 17:18
Prasak
O vinníkovi by malo rozhodnúť napríklad aj to, či si narazil do toho medveďa zboku, alebo zozadu. Al… nový
ok 04.05.2024 05:52
ok
Některý kruháče jsou tak stupidně udělaný, že pokud nejsi místní a kruháč neznáš, tak najednou zjist… poslední
Prasak 09.05.2024 17:21
Prasak

Přesně to platí v Itálii. Tam na kruháči blikají jen cizinci. Italové na kruháč najedou, jakmile vidí skulinu, vyjíždí bez blinkru. Kruháč má tolik pruhů, kolik se na něj vedle sebe vejde aut.
Ale přesto v tom chaosu v klidu jezdí, když jim někdo najede před čumák, netroubí a nechají ho najet, nehrají si na zásadní přednost. To stejný, když někdo jede po hlavní a z vedlejší uličky mu tam někdo vcelku drze najede. Prostě zpomalí a nechá ho najet.
Ale asi tam nemají blondýny.

O vinníkovi by malo rozhodnúť napríklad aj to, či si narazil do toho medveďa zboku, alebo zozadu. Alebo či ten medveď narazil predkom do teba. Ale bez ohľadu na to si sa zachoval ako pako. Preradil si sa do pravého pruhu tesne pred prípojkou vedľajšej cesty. Pritom si musel vidieť, že tam je (alebo sa približuje) auto, ktoré ti ešte nedáva prednosť.

Některý kruháče jsou tak stupidně udělaný, že pokud nejsi místní a kruháč neznáš, tak najednou zjistíš, že svoji odbočku míjíš a musíš si udělat další kolečko, nebo dokonce kolečko neuděláš a musíš někde vyjet, pokud nechceš chaoticky přejíždět z pruhu do pruhu a tím ohrozit ostatní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru