Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vědomé uvedení nebezpečného spotřebiče do provozu

Dobrý den,
jdu si pro malou radu. Nechal jsem si zhotovit celkovou elektroinstalaci vč. rozvaděče a revize. Nejdříve se dotyčný mne pokusil oškubat, ale to jsem se ubránil. Ovšem, již se mi díky své neznalosti nepodařilo dohlídnout rozvaděč a revizi.

Nyní po roce a půl jsem měl problém s elektroinstalací a tak jsem si pozval elektrikáře a nestačím se divit. Rozvaděč nesplňuje nic co by měl. Jsou v něm vidět hořlavé prvky, neobsahuje všechny zákonem či vyhláškou vyžadované prvky. Elektrikář mi oznámil, že tohle nikdy nesmělo dostat revizi a považoval by to za nebezpečné provozu a prý by se nebál to dát jako "obecné ohrožení" (ale to mi PČR odmítne po diskuzi s policistou).

Elektrikář zhotovitel ve spolupráci se svojím revizním technikem zhotovili elektroinstalaci, předali mi revizní zprávu a také elektroprojekt (kde jsou chyby i viditelné už jen na papíře).

A co nyní? Jak postupovat popř. co mám očekávat za finanční náklady? Rád bych dosáhl slevy na díle popř. ať dotyční vrátí vyhlášku. Jak jsem zjistil zpětně, tak takových případů spojených s touto partou je mnohem více. Jen doplním ještě. Diskuze nepřipadá v úvahu. Nechtějí cokoliv řešit a bylo mi řečeno do telefonu "Říkejte si kde chce to co chcete, já vše popřu"

Děkuji moc za každou radu

Předmět Autor Datum
https://kutilska.poradna.net/questions/2974462-vypalovaci-pec-pripojeni-na-elektriku#r2975013 :-(
Yarda 13.05.2024 19:47
Yarda
Nejak jsem asi nepochopil jak by mi to pomohlo. U mne vim kde jsou presne zavady a vim ze to musim o…
T.E 13.05.2024 19:53
T.E
Pokud sami chybu neznají, tak asi nezbude nic jiného, než si zaplatit nějakého znalce a podle výsled…
Wikan 13.05.2024 19:57
Wikan
Nezaruci a to mi je jasny :(. Mam zatim negativni revizi, ktera uplne rozporuje tu puvodni poslední
T.E 13.05.2024 20:37
T.E
Pokud toho mají více "na krku", tak z nich budeš těžko vymáhat nějakou slevu. Pokud to chceš řešit p…
nerady 13.05.2024 20:17
nerady
Uvedeni do normalniho stavu je celej rozvadec vc malovani atp. Odhad je zatim kolem 50k
T.E 13.05.2024 20:37
T.E

Nejak jsem asi nepochopil jak by mi to pomohlo. U mne vim kde jsou presne zavady a vim ze to musim opravit na vlastni naklady, ale jde trochu o satisfakci, neprozil jsem male peklo ted 2 roky a tohle mne dost trapi. Mame tu rocni dite a nedejboze by se neco stalo. Oni nas vlastne ohrozili a podvedli 😔

Ovsem uz nevim jak se domoci spravedlnosti. A to podvadi a okradaj a ohrozujou dalsi

Pokud toho mají více "na krku", tak z nich budeš těžko vymáhat nějakou slevu. Pokud to chceš řešit právní cestou tak ti nezbyde nic jiného než zaplatit znalce a pak to řešit s právníkem. Osobně bych se zajímal spíš o to kolik by stálo uvedení instalace do bezvadného stavu a dle toho to dál řešil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru