Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užitný vzor - problémy s napsáním technického řešení

Dobrý den,
píšu v návaznosti na tento thread, chtěl bych se ještě dozeptat na pár věcí. Bohužel asi bude moje vysvětlení omezeno tím, že sem z pochopitelných důvodů nemůžu uvádět konkrétní popisy.

http://pc.poradna.net/q/view/917764-ot-uzitny-vzor -kolik-me-to-bude-dohromady-stat

Věc, kterou si chci ochránit užitným vzorem, sestává z většího počtu dílčích věcí. Dílčí věci jsou poměrně běžně prodávané, vyráběné a inovativní je na nich způsob jejich kooperace. Při vyplňování přihlášky a hlavně psaní technického řešení jsem narazil na tyto problémy:

1) Je možné do technického řešení vypsat po uvedení inovativního řešení kompletní seznam dílčích věcí, ačkoliv samy o sobě nepřinášejí žádnou přidanou hodnotu a jejich základní funkce jsou výsledkem "běžné odborné dovednosti"? Příklad (sice naprosto absurdní, ale docela dobře kopíruje realitu):

Koncept nového kráječe umožňuje kombinaci rovného nože, nože na krájení vlnek, ...... do jednoho celku. Toto je dosaženo ...... Popis jednotlivých funkcí a podcelků:

a) Popis rovného nože. Rovný nůž je pružný a po stlačení zboku se přemění v nůž na krájení vlnek.
b) Popis nože na krájení vlnek
c) Popis dalšího typu nože
...
x) Popis posledního typu nože

2) V případě, že by nějaký subjekt porušil pouze část užitného vzoru (zkombinoval by třeba první tři typy), jedná se též o porušení užitného vzoru a je náprava věci právně vymahatelná? A naopak - kdyby zkopíroval kompletně všechno a ještě k tomu přidal něco svoje?

3) Je nějakým způsobem omezena délka technického řešení? U mě se bude pohybovat v rozsahu 3 až 5 stran A4 + min. 2x A4 s výkresy

4) Co přesně má být uvedeno v tzv. "nárocích na ochranu"?

Děkuji mnohokrát za odpověď. Kdyby bylo cokoliv nejasného, doplním.

Předmět Autor Datum
V tomto Vam odporucam obratit sa na patentovych zastupcov. poslední
AK Benova 07.12.2012 02:42
AK Benova

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru