Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekuce - podivné jednání

Trochu mi unikají souvislosti, ale všeobecně bez právnického diplomu lze pár informací říct, bez záruky ovšem.
Zkontroluj, jakou má dlužník v občance trv. adresu, tam mu chodí pošta. Pokud ji má na radnici, či kdekoliv jinde, tak vědět nic nemusí.
Jinak dlužník opravdu nemusí dělat nic a exekutor si vše zařídí, resp. exekutor může zablokovat, zabavit vše, o čem se domnívá že patří dlužníkovi bez nějakých podpisů či souhlasů (každopádně nevěřím tomu, že by neposlal ani jednu výzvu k úhradě).

Tak se informoval, kdo to na něj podal a hned tam volal. Zvedla to nějaká ženština a řekla mu něco ve stylu: no to je dobře, že jste si všiml, tak my vám už pošleme ten dopis. Začaly tahanice, dopisování s právníky apod.
A ví teda co, kolik, komu dluží? proč to tedy nezaplatil, nedomluvil spl. kalendář? Pokud opravdu nedošel žádný dopis a adresu má dlužník správně, tak pak si počkej na místní právníky, zda je možné se bránit a jak, ale myslím, že dopisy jsou povinné až od roku 2013 a krom toho, exekutoři si žijí vlastním životem :)

Zajímá mě, jestli je normální ze dne na den zabavit celou výplatu bez vyplacení nějakého životního minima
v takovém případě by měla banka vyplatit 8000,- Kč majiteli účtu. Podmínky neznám, informuj se. Každopádně blokace z pravidla padne právě ve chvíli, kdy se předpokladá největší obnos na účtě (den výplaty).

hodit srážky z platu bez vědomí zaměstnance
jak jsem psal, to co chodí dlužníkům (soudní rozhodnutí o srážkách ze mzdy) chodí i zaměstnavateli a ten na základě toho strhává. Dle typu srážky rozhoduje i výše, ale zaměstnanec musí dostat zákonné minimum zase cca 8000,- Kč.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny