Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Ukradený mobilní telefon

Dobrý den, nedávno mi byl odcizen mobilní telefon a tomu, že by mi jej našla policie nevěřím. Slyšel jsem, že operátor má možnost vyhledat telefon i když je v něm již jiná sim karta. Je to vážně možné? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tento dotaz ale nepatří do právní poradny, pak se zde vede diskuse,která jaksi není nikomu prospěšná…
eclegal 01.01.2013 02:06
eclegal
No patří i nepatří, ona má ta nemožnost vyhledání mobilu operátorem rovinu nejenom technickou, ale i…
hm 01.01.2013 08:38
hm
Ale jde to. Nevím jak dnes, ale asi před 6 lety policie ve spolupráci s operátorem našla ukradený a…
centsm 01.01.2013 18:14
centsm
Prostě se pachatel při výslechu přiznal a mobil vydal, nehledej v tom žádnou lokalizaci mobilu operá…
hm 03.01.2013 03:55
hm
Pocuj ty brouk Pytlik mam pocit, ze si sa narodil v kine a vsade si bol a vsetko si videl. Vyjadruje… poslední
fleg 04.01.2013 18:15
fleg

Ale jde to. Nevím jak dnes, ale asi před 6 lety policie ve spolupráci s operátorem našla ukradený a dosti drahý mobil mojí dceři. Měli to zjednodušené, protože jsme jim dali adresy 3 možných pachatelů. Mobil byl ukraden na jedné akci, kde byli všichni účastníci registrováni. A také dostali výpisy hovorů, protože holčina z té SIM ještě několikrát zavolala.

Pocuj ty brouk Pytlik mam pocit, ze si sa narodil v kine a vsade si bol a vsetko si videl. Vyjadrujes sa akoby si mal 20 rocnu pravnu prax sand vo vsetkych odboroch prava, robil zaroven na policie a neviem kde este vsade. Nemas pocit, ze menej je niekedy viac?
Pozicia telefonu ss da samozrejme vystopovat pomerne presne v zavislosti od hustoty BTSiek. Malokto tusi, ze mobilny telefon naraz komunikuje s viacerymi BTSkami a na zaklade triangulacie sa da urcit poloha kludne aj s presnostou na metre.
Takisto operator tieto udaje nielen loguje, ale aj vie online zistit. Bohuzial deje sa to len na zaklade ziadosti policie a musi ist o trestny cin (aspon u nas), takze nie je to az take jednoduche.
U modernych telefonov pomaha nastavit si rozne lost and find utility a pod, pripadne rovno nejaku anti-chief utilitu, ktora vam bude oznamovat polohu cez GPS suradnice.
Suhlasim s nazorom, ktory odznel vyssie a tuto temu zamykam lebo sa netyka pravnej poradne.

Zpět do poradny Nahoru