Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyznačenie právoplatnosti uznesenia

Dorucovanie pisomnosti v obcianskom sudnom konani je upravene v ustanoveni § 48 O.s.p. Podla odseku 4 uvedeneho paragrafu:

ak nie je možné doručiť písomnosť fyzickej osobe, ktorá nie je podnikateľom, na adresu jej trvalého pobytu alebo prechodného pobytu, nie je možné zistiť miesto, na ktorom preberá písomnosti, a nie je možné, aby ju zastupoval ustanovený opatrovník, súd uznesením rozhodne, že písomnosti určené tejto osobe sa budú doručovať uložením v súdnom spise; toto uznesenie sa vyvesí na úradnej tabuli súdu až do právoplatného skončenia konania. Súd aj bez návrhu zruší uznesenie, ak pominú dôvody na jeho vydanie. Písomnosti doručované uložením v súdnom spise sa považujú za doručené po uplynutí siedmich dní od ich vyhotovenia.

Postup podla uvedeneho ustanovenia O.s.p. je casovo narocnejsi, ak vsak mate pocit, ze lehota na dorucovanie je casovo neunosna, mate moznost obratit sa so staznostou na prietahy v konani na predsedu sudu, v ktorej mu popisete, ze priebeh dorucovania povazujete za casovo neprimerany, ohrozujuci Vase pravo na prerokovanie veci bez zbytocnych prietahov (lebo az pravoplatnostou rozhodnutia je vasa vec riadne ukoncena) a poziadate ho o zabezpecenie napravy a o informovanie o sposobe vybavenia Vasej staznosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny