Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zaměstnavatel odmítá potvrdit příjem, vymyslel, že mě vyhodí na paragraf

Dobrý den, prosím Vás o radu!
1.) Zaměstnavatel mi odmítá potvrdit příjem a to na formulář banky, který jsem mu poslala doporučeně poštou (formulář slouží k tomu, abych mohla rodičům dělat ručitele při žádosti o půjčku), ohradil se na mě s tím, že mi ho nevyplní, protože jsem na nemocenské a chce mě po ukončení nemocenské propustit.
2.) Jak se mohu bránit, když mě chce zaměstnavatel propustit na jeho smyšlené porušení pracovní kázně? Řekl mi přímo, že už mě kvůli mé dlouhodobé nemocenské a údajné nespolehlivosti nechce nadále zaměstnávat a buď se domluvíme na výpovědi dohodou a odchodu ihned, nebo mě vyhodí na paragraf, už mi domů poslal i písemnou výtku pro porušení pracovní kázně. Jde toto vyřešit i jinak, než soudně? Na to nemám náturu.
Děkuji Vám moc za radu!

Předmět Autor Datum
Dobrý den, pokusila bych se se zaměstnavatelem dojednat schůzku a vše v klidu prodiskutovat. V čem… poslední
eclegal 29.01.2013 20:45
eclegal

Dobrý den,

pokusila bych se se zaměstnavatelem dojednat schůzku a vše v klidu prodiskutovat. V čem spatřuje porušování pracovní kázně, z jakého důvodu se mu jevíte jako nespolehlivá apod... Pokud diskuse nebude možná, doporučuji dohodu o ukončení pracovního poměru nepodepisovat. Zaměstnavatel může vypovědět pracovní poměr zaměstnanci jen z určitých zákonem stanovených důvodů a za určitých podmínek. Pokud by s vámi zaměstnavatel ukončil pracovní poměr z reorganizačních důvodů, náleželo by vám tříměsíční odstupné. Pokud nesouhlasíte s tím, že byste porušovala pracovní kázeň, je možné se bránit tím, že i když by Vám byla doručena výpověď ze strany zaměstnavatele, tuto nepřijmout, nadále vykonávat svoji pracovní činnost, pokud by vám její výkon nebyl ze strany zaměstnavatele znemožněn, což se často stává a podat žálobu k soudu na neplatné rozvázání pracovního poměru, kdy by tuto záležitost posoudil nestranný soud.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru