Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je mi 17 let (jsem student). Potřeboval bych si směnit 150 eur na české koruny. Neměl by tedy nastat…
David P. 06.02.2013 19:16
David P.
To opravdu nikdo řešit nebude. U tak nicotné částky. Jenom pozor, směna korun na eura bývá bez probl…
ml1 05.08.2019 15:34
ml1
Davidovi je už 23 let, jistě mu směnu neodmítnou. poslední
karel 05.08.2019 15:36
karel

To opravdu nikdo řešit nebude. U tak nicotné částky. Jenom pozor, směna korun na eura bývá bez problémů, ale u opačné směny si dejte pozor na kurz. Záleží teda na lokalitě, v Praze bych si dal pochůzku od muzea k můstku (cik cak opletalkou a jindřiškou a souběznýma ulicema, je to tak na půl až tři čtvrtě hodiny) a určitě bych našel někde směnárnu, která dá kurz čnb snížený max. o 50 haléřů (v zásadě bych šel skoro najisto, přecejenom už mám směnárny vytipované, do kterých nestojí za to ani koukat, rekord jsem viděl nákup 14.90/€ prodej 29.90/€ pod Koněm).
Osobně bych eura na koruny neměnil, je to celkem univerzální měna a do eurozóny jezdím často. Ale ne vždy se mě vyplatí poslouchat, brácha se takto chtěl zbavit liber, byl tím posedlý i když další cestu do londýna plánoval. Tak je vyměnil a dobře udělal, protože asi týden po tom se začlo mluvit o brekzitu a libra padla snad o třetinu a on potom nakoupil ještě levněji, než prodal.
Někdy chtějí občanku (údajně nad €1000), ale je to různé, někdy ji po mě chtěli při €700 jindy jsem měnil €1250 a nic nechtěli. Vlastně jen jednou jedinkrát právě při výměně těch €700. Ale to je dané tím, že teroristi jsou velice úsporní a vyrábí levné bomby nebo perou peníze po troškách srovnatelných s měsíční mzdou. Kupodivu poslední dobou ani nechtěli podepisovat ten lísteček, že jsem se s podmínkama seznámil předem a akceptuji je, za to jsem dostal dlouhou nudli s návodem jak odstoupit od smlouvy.
Prostě zkusit, když se nebudete tvářit podezřele a nepřinesete kufr bankovek, tak to asi bude každému jedno. Samozřejmě asi přiměřeně věku, ale v sedmnácti bych tohle nehrotil a směnárník taky nebude. A ještě jedna rada, nejdřív se seznámit s podmínkama otázkou typu: dobrý den, potřeboval bych koruny za €150 kolik dostanu (nabídnutá částka by měla odpovídat vyvěšenému kurzu) a teprve tehdy vyložit karty na stůl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru