Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypořádání podílového spoluvlastnictví

Po rozvodu máme s exmanželem byt v podílovém spoluvlastnictví. Nyní jsem se znovu vdala a chtěla bych odkoupit exmanželův podíl a ten získat do svého vlastnictví tak aby nespadl do SJM s novým manželem. Peníze mám své z doby před uzavřením současného manželství. Chtěla bych se zeptat jaký by měl být postup a zda je to vůbec možné ?
Děkuji brolen

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Před vznikem dalšího manželství byla možnost uzavření "předmanželské smlouvy". Lze taky v novém manž… nový
L-Core 04.02.2013 06:05
L-Core
Pred kupou exmanzelovho podielu si so sucasnym manzelom prostrednictvom notarskej zapisnice uzatvort… poslední
AK Benova 25.02.2013 12:39
AK Benova

Pred kupou exmanzelovho podielu si so sucasnym manzelom prostrednictvom notarskej zapisnice uzatvorte dohodu o zuzeni bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov o kupovany spoluvlastnicky podiel (notarsku zapisnicu je nutne uzatvorit pred samotnym podpisom kupnej zmluvy), v ktorej zaroven uvedte, ze nehnutelnost je kupovana z Vasich vylucnych financnych prostriedkov.

Ak ste uz spoluvlastnicky podiel kupili na svoje meno bez uzatvorenia dohody o zuzeni BSM, je vhodne si odlozit vsetky dokazy preukazujuce, ze spoluvlastnicky podiel bol kupeny iba z Vasich vylucnych financnych prostriedkov (ze ste na jeho kupu nepouzili "ani cent" z prostriedkov bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov).Vec, ktorá bola ziskana za trvania bezpodielového spoluvlastníctva z prostriedkov patriacich vylucne jednemu z manželov (napríklad z penazi, ktore mal už v dobe pred uzavretim manzelstva alebo ktore sam ziskal darovanem), sa nestáva predmetom bezpodielového spoluvlastníctva, ale je vo vylučnom vlastníctve toho, kto ju takto ziskal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru