Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Referendum o odtžení obce

OK, hlavně s chladnou hlavou. Asi by nebylo špatné svolat v obci jednání co na to říkají ostatní a co byste v obci chtěli řešit, v čem by mělo spočívat zlepšení. Zástupci obce by se pak měli objednat u starosty města a celou věc s ním probrat, vyříkat si to. Třeba něčeho dosáhnete i tak.

Byl jsem poblíž lidí z města od kterého se obec oddělovala, v obci jsem měl známé. Skupina která iniciovala oddělení obešla všechny lidi obce a přesvědčovali je, ti kteří se odpojit nechtěli neobcházeli nikoho. Přesto v referendu rozhodl rozdíl jen 80 hlasů. Ti co pro oddělení horovali po referendu už tak jednoznačně přesvědčení nebyli, dalo by se říci čím bylo oddělení blíže tím více lidé zapírali že hlasovali pro oddělení.

Proběhne oddělení majetku, u vás minimálně kanalizace atd. A co pak? Nechte si na městě vyčíslit kolik z vaší obce jde peněz - daně, psi atd. ať víte s jakou částkou budete hospodařit. Zjistěte si také za co všechno ve vaší obci město platí ať víte kolik vám ročně zbude.

Kolik stojí vývoz popelnice v tom městě? Pokud město nemá vlastní skládku tak platí kromě údržby vozů a PHM co projedou po městě i PHM co projedou na skládku a platí i majiteli skládky. Pokud k vám s vozem zajíždějí zvlášť je to spotřeba PHM a opotřebení vozů navíc.

To že někde platí méně (např. 500 Kč) může být způsobeno menšími celkovými náklady nebo politickým rozhodnutím - starosta a Rada města rozhodne že je město bohaté a bude odvoz popelnic dotovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny