Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Studenstský účet

Dobrý den. Je to čtvrt roku,co jsem dovršil 18 let a chtěl bych si založit bankovní účet kuli brigádám a protože si myslím, že je to pohodlnější.

Prosím někoho, kdo má v blízkosti někoho podobně starého jako já aby mi poradil jaký účet od jaké banky by byl nejlepší, protože s tím moc zkušeností nemám a když si o nich přečtu na internetu tak každá píše, že je nejlepší. Budu moc rád za jakoukoli odpověd či radu. Předem děkuji

Předmět Autor Datum
Znám poštovku (coby zaměstnanec počty) a mají účet pro mladé do 26 let. Vedení zdarma, karta MasterC…
Dale Cooper 23.02.2013 15:41
Dale Cooper
Dá se ukecat v Gmoney, aby ti dali účet na vždy zdarma, mlada chtěla do jiné banky a dali ji všechno…
pospa 23.02.2013 17:25
pospa
U GE Money je zdarma účet Genius Gratis, je to asi nejvýhodnější účet v ČR. Vše hlavní zdarma a žádn…
hm 23.02.2013 20:14
hm
Mrkni sem: http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni-ucty/be zny-bankovni-ucet?gclid=CMXSocCazbUCFU…
L-Core 23.02.2013 20:56
L-Core
Záleží odkud jsi z velkého města, kde je řada poboček, či malé vesnice a pobočky nemusíš tolik řešit…
TNT 24.02.2013 17:57
TNT
děkuji moc za všechny rady. Nakonec jsem zvolil KB. Jsem z Havlíčkova Brodu a počet bankomatů je tu… poslední
storny 28.04.2013 13:38
storny

Znám poštovku (coby zaměstnanec počty) a mají účet pro mladé do 26 let. Vedení zdarma, karta MasterCard (embosovaná) za 8,- Kč měsíčně apod. Netřeba být student, jedinou podmínkou je věk.
Sám používám jejich normální účet (26 mi už dááávno není) a to výhradně elektronicky, vybírám z bankomatu (ČSOB, 5 Kč, do 26 let jednou měsíčně zadarmo) a na poštu (a pobočku teprve ne) vůbec nemusím.
Mají i nějakou aplikaci pro Android či co. Je to účet v ČSOB pod marketingovou vlajkou poštovky.

Záleží odkud jsi z velkého města, kde je řada poboček, či malé vesnice a pobočky nemusíš tolik řešit. Musíš se sám sebe zeptat jaké služby s účtem budeš požadovat, a jestli požaduješ mít v blízkosti fyzickou pobočku nebo ti stačí elektronické bankovnictví - dále platební kartu k účtu, výběry z bankomatu a posílání peněz v jaké frekvenci(případně vkladový automat na cash, abys dostal prachy na svůj účet). Bude tě zajímat, kolik % je účet úročen. Následují otázky kolik ta sranda koštuje - pořízení a vedení karty, kolik výběry z vlastního a cizího bankomatu, kolik je výběrů zdarma měsíčně. Kolik zaplatíš za založení trvalého příkazu, kolik jednorázový příkaz kolik jich je měsíčně zdarma. Neznám přesně situaci, před nedávnem jsem listoval prožurkou jedné velké banky a tam bylo vesměs vše zadarmo, že 18letým se dává studentské konto bez dokládání studia, chtějí ho obvykle později teď nevím jestli to je 21, 24 nebo 26 let. Pro každou banku je důležité si mladého člověka hýčkat (dávat skoro vše zadarmo), protože většina jich pak v dané bance zůstane (a ty pak těží). :-D
Nekteré služby mohou být časově omezené tzv. bezpoplatkové prázdniny, je třeba se jen ozvat, aby ty prázdniny prodloužili a pohrozit odchodem, a ten odchod i klidně uskutečnit.
Už teĎ se nauč pomalu studovat smlouvy a ceníky, spočítat si sám co tě to bude měsíčně stát. Protože tohle je ještě sranda, později budeš podepisovat jiné kontrakty s ještě většími všiváky než jsou banky (víc stupidněji napsanými smlouvami), třeba při koupi auta, bytu, investice apod. :-)

děkuji moc za všechny rady. Nakonec jsem zvolil KB. Jsem z Havlíčkova Brodu a počet bankomatů je tu u KB celkem slušný. Pobočka také blízko. Jediné co mi vadí je doba čekání na platební transakce. V každém případě ještě jednou díky!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru