Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Orange SK - robot otravuje, aby som k nim preniesol číslo a chcem, aby ma vymazali z oslovovania

Pravidelne raz za týždeň alebo dva mi vyvoláva robot Orange, aby som k nim preniesol číslo. Vadí mi to a chcem, aby mi Orange konečne dal pokoj. Na predajni sa so mnou nebavili, lebo nie som ich zákazník (aké prekvapivé, že práve neklient žiada, aby mu dali pokoj s prenosom čísla k nim). Odporučuli mi ale formulár na ich stránke. Volali mi späť a povedali mi, že moje čísla z databázy vyradia (nadiktoval som ich). Vyradenie by nemal byť problém, keďže sa jedná o náhodne generované čísla a tam nie je problém určiť výluku z generovania (niečo také tam zrejme aj majú, keď zákazníkov Orange neobvolávajú, čiže náhodný generátor ignoruje skupinu čísel v Orange). Dnes mi robot opäť volal. Podal som sťažnosť na Orange ombudsmana, ale tipujem, že tá sa tým ani zaoberať nebude, keďže nie som ich zákazník. Čiže začarovaný kruh.

Zaujíma ma toto:
1. Dá sa to považovať za telefonický spam a teda ako spam to nahlásiť na SOI?
2. Dá sa podať sťažnosť na TÚ SR?
3. Ako postupovať, ak ani jeden bod nie je riešenie?

Předmět Autor Datum
1. Ano, problém „spamu“ zapracovaný v zákone o reklame (z. č. 147/2001 Z.z.), v zákone o elektronick…
fleg 04.03.2013 17:40
fleg
Tak to je on. Vitaj mimo Orange. Počkám čo napíše Orange ombudsman a potom to dám na SOI, ak to bud…
msx. 04.03.2013 18:17
msx.
Proč se neobrátíš na toho, kdo ti tyto hovory poskytuje? Požádej svého operátora, aby ti zajistil so…
centsm 04.03.2013 22:47
centsm
Ako si to predstavuješ? Mám dať blokovať všetky Orange čísla? Vždy volajú z iného.
msx. 07.11.2013 18:23
msx.
Myslel to tak ze mas sa stazovat u svohjo operatora ze ta vkuse otravuje orange ze mas prejst k nim… poslední
MM.. 07.11.2013 22:25
MM..

1. Ano, problém „spamu“ zapracovaný v zákone o reklame (z. č. 147/2001 Z.z.), v zákone o elektronickom obchode (z. č. 22/2004 Z.z.) a v zákone o elektronickej komunikácii (z. č. 610/2003 Z. z.). Uvedené zákony jednoznačne stanovujú zákaz posielania reklamy resp. správy automatickým telefonickým volacím systémom, telefaxom a elektronickou poštou bez predchádzajúceho súhlasu ich užívateľa, ktorý je príjemcom reklamy.
2. Ano, ale nebudu to velmi pravdepodobne riesit, pretoze to nespada do ich kompetencie.
A nic si z toho nerob, mna tiez otravuje nejaky robot, len neviem od koho je lebo ho rusim po jeho pozdrave hned.

Myslel to tak ze mas sa stazovat u svohjo operatora ze ta vkuse otravuje orange ze mas prejst k nim ci co, a ze si to neprajes, a navyse je to protizakonne, a ze teda ci s tym mienia nieco robit, lebo ze raz ta to nasere tak ze tam fakt prejdes :) No a daj vediet ze co oni na to :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru