Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zamítnutí kontokorentu

Zdravím. Dnes jsem si chtěl u české spořitelny sjednat kontokorent na 10,000kč. Nemám žádné dluhy. Jinde jiný úvěr nemám, nikdy jsem půjčku neměl a jsem zaměstnán, takže mám stalý měsíční příjem. Čím to může být?

Předmět Autor Datum
Nejste třeba zaměstnán na dobu určitou? Nebyl jste někdy na běžném účtu v nepovoleném debetu? Těch v…
Dale Cooper 05.03.2013 19:16
Dale Cooper
Děkuji za rychlou odpověď.
Veigar 05.03.2013 19:25
Veigar
Bacha na nieco, co sa vola uverovy register. Ak to v CR nemate mas stastie, ak hej tak smolu. Ide o… nový
fleg 06.03.2013 08:15
fleg
Taky se podělím se svojí zkušeností u ČS. Jsem klientem řadu let, kontokorent vedu již od vzniku účt… nový
ToJeCo 28.03.2013 13:52
ToJeCo
Banky maju proste na vsetko tabulky a ten kto daval do tabuliek vahu jednotlivych poloziek mohol poc… poslední
fleg 31.03.2013 18:13
fleg

Nejste třeba zaměstnán na dobu určitou? Nebyl jste někdy na běžném účtu v nepovoleném debetu? Těch vysvětlení může být hodně a ví je jenom banka. Tak vám je asi nesdělí, nemusí. Na poskytnutí kontokorentu (obecně, na poskytnutí žádné bankovní služby) není právní nárok a banka se nemusí zpovídat, proč to či ono neposkytla.
Bank je hodně, můžete jít do jiné banky a zkusit štěstí tam.

Bacha na nieco, co sa vola uverovy register. Ak to v CR nemate mas stastie, ak hej tak smolu.
Ide o to, ze ked poziadas o uver v jednej banke a ta ti ho zamietne dostanes sa do uveroveho registra ako neuspesny ziadatel a ten je dostupny aj inym bankam a pri ziadosti o uver v druhej banke uz neprejdes, pretoze si oznaceny za rizikoveho klienta.

Taky se podělím se svojí zkušeností u ČS. Jsem klientem řadu let, kontokorent vedu již od vzniku účtu na 10.000,- kč. Mám práci na dobu neurčitou již 7.rokem a půjčku u ČS kterou řádně splácím (zbývá pár tisíc). V InternetBankginu na mě neustále svítili pobídky typu "Zvýšení kontokorentu o 65.000,- kč máte již předem schváleno" a tak podobně...
Nu což, rozhodl jsem se nabízenou packu přijmout a požadoval jsem navýšení o 4.000,- kč. K mému překvapení mi bylo navýšení zamítnuto. Trochu mě to nakrklo, poněvadž když se marketingově dušují (slibují), že mám předem schválený úvěr až na 600.000,- kč, kontokorent na 65.000,- a ve finále mi nejsou ochotni zvýšit konto o 4.000,- kč notabene když člověk celou dobu svému finančnímu ústavu věří, že když bude mít fin.potíže nebo přání (např. v podobě hypo), tak se s důverou na ně může obrátit a taky protože znají moji fin.historii a jsem solventní, tak mě tak nas* že až doplatím tu jejich půjčku, odcházím od nich! Půjdu tam, kde mě přijmou s vlídnou tváří...ať se těma 4.000,- udusej, krkouni!!!
Když jsem se obrátil na klientské centrum, aby mi sdělili proč jsem sítem neprošel, abych to, pokud to bude v mých silách mohl zvrátit, tak Vám pošlou jen obecnou klauzulu, že jsem nemusel projít z různých důvodů (nějakej scrolling apod.). To je všechno hezký, ale vzájemná důvěra byla věc nejstěžejnější...po této zkušenosti jimi pohradám...

Banky maju proste na vsetko tabulky a ten kto daval do tabuliek vahu jednotlivych poloziek mohol pochybit.
Stalo sa mi nieco podobna, v Tatrabanke mama niekolko uctov, z toho 3 podnikatelske a som akoze VIP klient, mam svojho osobneho bankara, chodim inde ako bezny plebs a napriek tomu ma pekne vytocili.
Volal mi moj bankar, ze maju pre mna pozicku podniaktelsku, o ktorsu som sice nemal zaujem, ale mat predschvaleny uver keby nieco nie je zle. Siel som do banky, chceli odo mna danove priznania a skoro komplet ucto za posledne 2 roky, ktore som tam s nevolou dotrepal a vo finale po zadani do tabulky mi moj osobny bankar zdelil, ze na uver nemam narok. Do pufe naco mi ho potom ponukal v telefone?
Ide o to, ze obraty vyzerali na prvy pohlad pekne, zostatky tiez a bankar usudil, ze som zrely na uver(ma z toho proviziu, musi ich spravit niekolko mesacne), ale vo finale ked ma hodil do tabulky som nepresiel.
Odtedy podobne ponuky zasadne ignorujem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru