Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sebeobrana

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jak to vlastně funguje se sebeobranou. Nedávno jsem se dostal do blízkosti paralyzéru a padla o sebeobraně řeč. Jako lajk. Příklad: Jdu podchodem a najednou se zamnou objeví neznámá osoba. Začne požadovat telefon a být sprostý a nevraživý, začne po mě řvát a vyhrožovat pěstí. Co když ve strachu o svůj život a majetek vytáhnu paralyzér a použiji ho.
Mé otázky zní:
1.Kdyby měl trvalé následky/smrt. Bylo by to považováno za trestný čin?
2.Mohu vůbec použít paralyzér ?
3.Co mám po použití dělat ?
4.Co kdyby to byl takový ten typ člověka co řekne "na co čumíš ? " a začne na vás vyskakovat (každý ví že i žena/člověk co se neumí bránit se bojí o svůj život) smí se použít paralyzér ?
Přece jen osoba která je cílem pozornosti agresora neví jak se agresor zareaguje. Má počkat až zaútočí, až na ní vytáhne nůž/pistoli nebo obušek. Přece jen i dneska je pěst smrtelná zbraň. Děkuji za odpovědi. Přemýšlel jsem že si jeden paralyzér pořídím jelikož jsem ten typ který je v ústraní a nemá rád problémy, proto ty otázky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zatím jsem se do podobné situace nedostal a doufám, že nedostanu a žádné podobné prostředky jsem si…
Yarda 26.06.2013 07:37
Yarda
Daleko lepší slogan ovšem je: "Kdo uteče, vyhraje." :-) poslední
hm 28.06.2013 21:45
hm

Zatím jsem se do podobné situace nedostal a doufám, že nedostanu a žádné podobné prostředky jsem si zatím nepořizoval. Ale pokud by mne něco takového postihlo, asi bych se řídil sloganem: "Lepší, když mne dvanáct soudí než aby mne šest neslo."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru