Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Společný majetek manželů

Jeden "kámoš" si ode mě před více než rokem půjčil 20 tisíc, sepsal jsem s ním smlouvu o půjčce, nic mi zatím nevrátil. Věc jsem dal k soudu a "vyhrál". Ukázalo se ale, že ten dobrák si převedl bydliště na MÚ a "nic nemá", auto je psané na rodiče. Když jsem potkal jeho ženu, tak ta se mi vysmála, že jí to nezajímá, mají prý spolu smlouvu o "odděleném majetku manželů". Opravdu je takhle jednoduché se vyvléct z placení? Od nového roku je prý nový zákon o společném majetku. Podotýkám, že spolu stále žijí v jedné domácnosti a nerozvádí se.

Předmět Autor Datum
Ked mas uz v rukach pravoplatne sudne rozhodnutie, co ti brani dotycneho exekuovat? Ok, nic sice nem…
fleg 02.04.2013 17:24
fleg
Bohužel se ukázalo, že už má přes 10 exekucí a tak mi exekutor řekl že to nemá cenu podávat, protože… nový
georgetoy 02.04.2013 18:04
georgetoy
Pohľadávku na základe súdneho rozhodnutia môžte vymáhať 10 rokov, je preto vhodné situáciu Vášho dlž… poslední
AK Benova 03.06.2013 00:19
AK Benova

Ked mas uz v rukach pravoplatne sudne rozhodnutie, co ti brani dotycneho exekuovat? Ok, nic sice nema, ale to bude zit takto cely zivot? Ak aj nic nema, co ked sa zastavi exekutor v mieste jeho trvaleho pobytu, cize pravdepodobne u manzelky? Uz sme to tu riesili, v tomto pripade sice podla mna exekutor bude vstupovat do objektu nelegalne, ale to neznamena, ze sa o to nepokusi. Navyse existuje protinazor, ze to legalne je, takze ta manzelka by mozno az tak vysmiata potom nebola.

Pohľadávku na základe súdneho rozhodnutia môžte vymáhať 10 rokov, je preto vhodné situáciu Vášho dlžníka ďalej monitorovať a v prípade, ak zistíte, že nadobudol nový majetok, resp. že sa zamestnal, môžte si pohľadávku uplatniť v exekučnom konaní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru