Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ukončení smlouvy s poskytovatelem internetu.

Firma, u niž mám několik let smlouvu o poskytování internetového připojení, nekomunikuje se zákazníky, telefony jsou buďto hluché, nebo je nezvedají, provozovna již má firma uvedenu na smlouvách a v obch. rejstříku již také neexistuje, tudíž není komu doručit případné písemné ukončení smlouvy. Prosím poraďte. Stačí pouze zaslat doporučeně na bývalou adresu firmy oznámení o ukončení smlouvy a dodržení dvouměsíční výpovědní lhůty, jak stojí ve smluvních podmínkách, aby bylo liteře zákona učiněno zadost a jeden se nemusel klepat, že ho třebas za rok začne někdo bombardovat obsílkama a nedej bože exekutorama ???
Předem díky za odpověď !!

Předmět Autor Datum
Ono zalezi ako je spravena zmluva, aka je tam viazanost a pod. Podla popisu by som vsak vypoved poda… nový
fleg 06.04.2013 11:34
fleg
No to opravdu nestačí, jít se podívat se svědkem na adresu firmy, kde už firmy nesídlí. Spousta fire… nový
hm 07.04.2013 09:29
hm
Nedvihanie mobilu naznacuje, ze to tento pripad asi nebude. Vyzera to, ze problem ma skor ISP ako za… nový
fleg 07.04.2013 11:36
fleg
Já takovéhle věci řeším tak, že zašlu doporučeně S DODEJKOU (doručenkou) a nechám zaškrtnout, ať jim… poslední
Onaaaa 07.04.2013 16:28
Onaaaa

Ono zalezi ako je spravena zmluva, aka je tam viazanost a pod. Podla popisu by som vsak vypoved podal ihned a nezdrzoval sa ani zasielanim postou. Staci ist so svedkom na adresu firmy nech mate potvrdene, ze sa tam uz firma nezdrziava a je zbytocne posielat vypoved postou.
Myslim, ze k ziadnej exekucii dojst nemoze, pretoze sa staci odpojit od stavajucej siete a prestat poberat sluzbu = ak nebola dodana sluzba nie je za co platit.
Sam som ISP a bohuzial mam na nedoplatkoch od zakaznikov uz pomerne velke sumy, kde cca polovica nie je vymozitelna, pretoze zakaznik sa bud odstahoval alebo je to socialny pripad a nic nema, takze okrem toho, zeby som ho udrel neuvidm od neho ziadne zadostucinenie.
Neplatici sa bezne riesia len okamzitym odpojenim a nie exekuciami...pri cenach za net to ani nema moc zmysel.

No to opravdu nestačí, jít se podívat se svědkem na adresu firmy, kde už firmy nesídlí. Spousta firem nebo i fyzických osob mají u pošty nahlášenu změnu doručovací adresy a když je jim něco zasíláno na jejich sídlo, kde už nejsou, tak to pošta automaticky přepošle na jejich doručovací adresu.

Nedvihanie mobilu naznacuje, ze to tento pripad asi nebude. Vyzera to, ze problem ma skor ISP ako zakaznik a pokial mi niekto nedviha mobil a neodpoveda na maily akoby neexistoval.
Ide o to, ze ked ako ISP menim adresu tak to samozrejme vsetkym zakaznikom oznamim, pokial to tak ISP neucinil a zapiera sa aj inak je na mieste okamzita vypoved. Z vlastnych skusenosti mozem povedat, ze ISP sa sudit neskor za par stoviek nebude.
Inak by ma zaujimalo ako riesi napriklad servisne zasah a poruchy ked nedviha mobil a neodpoveda na maily.

Já takovéhle věci řeším tak, že zašlu doporučeně S DODEJKOU (doručenkou) a nechám zaškrtnout, ať jim to vhodí rovnou do schránky (ať to neukládají na poště), aby to bylo ihned doručeno. Kupuju si na to takové ty obálky se zeleným pruhem (mají na poště), kde jim do schránky vhodí i poučení, že tímto je zásilka považovaná za doručenou. Dodejku si pak doma přicvaknu ke kopii dopisu a založím.

Jen pozor, jestli nejste ve smlouvě zavázán k několika letem. Pokud ne, tak přesně jak píšete - výpovědní lhůta dle jejich podmínek a konec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru