Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had v bytě

Dobrý den, bydlíme s mámou v pronajatém bytě. Před nedávnem sem si pořídil terárium s hadem a jednoho dne sem ho zapoměl dovřít a had utekl. Objevil se u sousedů a ty mi ho předali zpět. Bohužel se to něak rozneslo po paneláku a za nedlouho nám klepal soused na dveře že se jeho manželka bojí, že se hada musíme zbavit pokud by sme se ho nezbavili řekl že to bude řešit jinak. Takže moje otázka zní co se může stát když si hada nechám ? Případně jak jednat abych si ho nechat mohl ? Předem děkuji za všechny odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jde hlavně o to, co máte v nájemní smlouvě. Např. dcera bydlí také v podnájmu a má přímo ve smlouvě,…
host8888 25.04.2013 08:34
host8888
A já myslel že musel útéct snad každému chovateli alespon jednou :D Děkuji za odpověd :)
erorrrek 26.04.2013 09:55
erorrrek
Pokud některý hadař tvrdí, že mu nikdy nic neuteklo, tak lže a hadi mu utíkají stále. Volná adaptace… nový
Georgij Gadjukin 07.05.2013 14:21
Georgij Gadjukin
světe div se, ale fakt nám nic neuteklo - tedy cvrčka na krmení chameleona opravdu nepočítám :-) Než… poslední
host8888 07.05.2013 14:33
host8888

jde hlavně o to, co máte v nájemní smlouvě. Např. dcera bydlí také v podnájmu a má přímo ve smlouvě, že doma nesmí mít žádné zvíře. Pokud tohle ve smlouvě není uvedeno, tak ani majitelka nemá důvod tě vyhazovat. Pokud to tam je, tak jsi jasně porušil nájemní smlouvu a letíš.
Jinak sousedi si můžou stěžovat třeba na lampárně - pokud na hada není nutnost mít cities, tak si můžeš chovat kde chceš a co chceš. Policie si poklepe na čelo a pošle je do háje - žádný zákon ti to nezakazuje, had není jedovatý, nikoho neohrožuješ. A pokud má paní psychický problém, tak jí nezbývá nic jiného, než si vzít prášek - vím, zní to hnusně, ale je to tak.
Takže hlavně si ověř tu nájemní smlouvu.
Ale dávej si bacha, chovala jsem několik hadů x let a nikdy se mi nestalo, že by mi nějaký utekl - nejen kvůli sousedům (budeš mít klid), ale i hadovi se může cokoliv stát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru