Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nevyzvednuté zboží - objednané z internetového obchodu

Dobrý den,

objednal jsem si na internetu zboží, které jsem si následně nevyzvedl, majitel obchodu mi spamuje emailovou schránku s tím že jsem uzavřel kupní smlouvu, dle podmínek s kterýma jsem souhlasil při objednávce na eshopu.

Můžu mít s tím nějaké problémy? Nebo to můžu ignorovat?
Jméno jsem uvedl falešné, zná jen můj email a adresu počítače.

Díky za odpověď (vím že se to nedělá, ale o zboží jsem přestal mít zájem).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, stalo se mi něco podobné a potřeboval bych poradit. Nechce se mi kvůli tomu zakládat nov…
psp 06.01.2014 16:44
psp
Měli tu pokutu ve smluvních podmínkách? Pokud ne, tak není co řešit. poslední
Wikan 06.01.2014 17:45
Wikan

Dobrý den,

stalo se mi něco podobné a potřeboval bych poradit. Nechce se mi kvůli tomu zakládat nova diskuze, když tady se řeší skoro to stejné. Objednal jsem boty, které mi nakonec po dvou týdnech přišly, ale mezitím jsem si koupil jiné,lepší,levnější. Věděl jsem, že mám právo bez důvodu je do 14 dnů vrátit (odstoupit od smlouvy). Proto jsem si chtěl ušetřit starosti s reklamací a boty jsem nevyzvedl. Teď mi po čase došel email, že mám zaplatit pokutu v hodnotě 500kč. Nejsem žádný velký hamoun, ale 500 mi přijde dost. Pokud by byla pokuta do 200kč, tak bych to asi překousl, protože chápu, že jim vznikla nějaká škoda. Dočetl jsem se, že eshop i když pokutu někomu dá, tak to nijak soudně vymáhat nebude, protože by ho to stalo víc.

Takže bych se rád zeptal jestli s tím má někdo zkušenosti a kdo je víc v právu jestli já nebo eshop? A jak je to s tou 14 denní lhůtou na odstoupení od smlouvy?

Děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru