Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdělení podílu v s.r.o. - ocenění know-how?

Pro člověka, kterej nikdy neměl s.r.o. je to hroznej guláš.
Já to budu mít 5/95, později 20/80 (po dofinancování), majorita pro mě. Komplikuju si to tím, že jednotlivé prodeje podílu mají jiný poměr cena vs. 1%.
Původě jsem myslel, že si můžu podíl prodat za kolik chci, resp. za kolik to někdo kupí. Nutnost ocenit to boří, logicky jsem myslel, že pokud ocením k-h., budu muset dát tolik %, abych se dostal na požadovanou výši investice,. Pokud je ovšem jedno kolik kdo do s.r.o. kdo dá (minimálně minimum 200k/20k.) a podíl lze rozdělit smluvně, pak je to ok, teoreticky můžu vložit 20k (případně k-h. v libovolné hodnotě nad 20k a smluvně si určit i třeba těch 95% - chápu-li to správně?
To s tím "neexistujicím" ručením, se mi moc nezdá. U nás se ty prachy (ručení) musí min. prohnat úřadem, tzn. že fyzicky musí být.
Už mám domluvenou schůzku s právníkem, tak uvidíme co s toho vypadne.
Možností je několik, sám investor nabídl nějaké jednodušší, ale vzhledem k tomu, že ho i zaměstnán, chci na něj přenést díl odpovědnosti, tzn. pokud bude pracovat špatně, ovlivní to jeho výnos. Nicméně jsme v první fázi vyjednávání podmínek, už takových kol pár bylo a dokonce byly už i smlouvy na stole a pak z toho sešlo, takže v klidu :)
edit: a díky za info! :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny