Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Spor o stavbu plotu

1. ke stavbě plotu v těsné blízkosti hranice sousedova pozemku potřebuješ jeho souhlas. V případě, že jej nepředložíš tak se řízení skutečně může táhnout roky, protože soused má právo neustále podávat námitky a stavební úřad se s nimi musí vždy vypořádat a ty nestavíš plot. Plot stavíš na svém pozemku, nikoliv na hranici. Ani část betonu kolem sloupků nesmí zasahovat do sousedova pozemku!
2. Pokud již soused legálně zahájil stavbu plotu, nemůžeš mu svojí stavbou znemožnit její údržbu z tvojí strany. To ti stavební úřad nedovolí postavit.
3. Stavba načerno musí být velmi rychlá, aby si soused během stavby nestačil stěžovat. Musel bys s největší pravděpodobností bourat. Na stížnost po stavbě má soused 3 roky a ty 2 možnosti. Když se stavební úřad na tebe naštve, nařídí likvidaci plotu, ale ty máš možnost podávat námitky proti jejich rozhodnutí. V případě, že je úřad naštvaný na souseda, tak ti dodatečně dá souhlas a možná symbolickou pokutu, ale plot stojí.
Měl jsem téměř na vlas podobný případ, který se vlekl skoro 2 roky. A kdyby se úředníci nenaštvali na souseda, který si stěžoval co 14 dnů, tak plot dodnes nestál. Samozřejmě soud může rozhodnout rychleji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny