Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Doba ukončení studia a přihlášení do zaměstnaní/na pracovní úřad

Ahoj - Dobrý den. Zítra tedy 21.6 Si jdu pro výuční list a tím tedy končím své studium. Někde jsem slyšel, že po dobu hlavních prázdnin jsem ještě stále žákem školy. No jde mi oto, zda-li se mám jít zítra jít přehlási na pracovní úřad, nebo až 1. Září. Já to právě nevím prý se něco měnilo, že až 1.září. Píši to kvůli zdravotnímu a sociálnímu pojištění. Aby mi tam nevznikl dluh. práci si samozřejmě Hledám, nejsem nemakačenko. Děkuji mnohokrát.

Předmět Autor Datum
Žákem jsi sice až do konce prázdnin, ale stejně jdi na pracák co nejdřív.
Wikan 21.06.2013 21:19
Wikan
Dřív jsem zaslechl že se musí jít hned po ukončení studia, na začátku prázdnin se nahlásit na pracov…
adamus87 22.06.2013 12:21
adamus87
Z úhlu pohledu doby důchodového pojištění: Netuším, jak je tomu teď. Já mám započítané jako odpraco…
L-Core 22.06.2013 15:54
L-Core
Lidi. Díky všem za snahu pomoct. Včera mi již bývalá třídní učitelka a nejen mě ale i celé škole zdě…
moto 22.06.2013 16:49
moto
Registrovaní uživatelé by navíc měli svůj dotaz po jeho vyřešení označit jako vyřešený - k tomu slou… poslední
karel 22.06.2013 16:57
karel

Dřív jsem zaslechl že se musí jít hned po ukončení studia, na začátku prázdnin se nahlásit na pracovní úřad.

Ale včera jsme byli na pracovním úřadu na přednášce. A tam se říkalo že pokud je studium úspěšně zakončeno tak se můžeš přihlásit až v září. Ale pokud se nepodařilo ukončit úspěšně školu, tak musíš ihned na začátku prázdnin.

Z úhlu pohledu doby důchodového pojištění:

Netuším, jak je tomu teď. Já mám započítané jako odpracované roky kompletní studium od 1. ročníku střední školy (hluboko za socialismu) nepřetržitě až doposud. Možná se to dnes do takových "dob" nepočítá (fakt nevím, třeba zjistit na OSSZ či hledat v zákonech). Pak by bylo možná lepší jít na ÚP hned a dva měsíce zbytečně netratit (počítá se "do důchodu" veškerá doba s podporou a 3 roky bez podpory). Je nutné to zvážit.

Jo, vím, starobního důchodu se asi stejně nedočkáš. My, co to máme za pár, vám určitě budoucnost nezávidíme.

Lidi. Díky všem za snahu pomoct. Včera mi již bývalá třídní učitelka a nejen mě ale i celé škole zdělila, že prý tam máme jít do konce tohoto měsíce. To jen pro ty, kteří by to taky hledali nebo se snažili zjistit. Takže mám na to už jen 8dní. 1Července bych si jinak musel sám hradit socální a zdravotní. Takže tam půjdu brzo. Nevíte někdo, jak to můžu odfajfkovat? Tento topic :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru