Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je pojišťovna viníka povinná uhradit celou škodu na vozidle poškozeného?

Ja som to cele dost dlho konzultoval s pravnickou, ktora mi naozaj odporucala skor sa sudit s poistovnou, ale tiez ma upozornila na to, ze vysledok je neisty lebo v tomto pripade sudy rozhoduju cik-cak, obcas zohladnia poskodenie vozidla, obcas zase prihliadnu na mozne poskodenie poistovne (za jej prachy si v podstate zcasto vynovis vozidlo), takze som do toho nesiel.
Inak som sa pytal znamych, co mali podobne pripady a nikomu z nich poistovna nepreplatila celu skodu, takze sa celkom divim, ze vam tu hej.
Podla mojho chapania prava ak pistovna nepreplati celu skodu mal by zvysok zaplatit vinnik, pretoze sa tak zaroven zabranuje poistovacim podvodom ciastocne, ked sa dvaja dohodnu. Ak by mal vinnik pocit, ze je poskodeny konanim poistovne nech sa s nou sudi on. Ale nerozumiem preco by som mal byt skodny ja a sudit sa ja ako strana, co je v tom uplne nevinne.
Inak taka pikoska, kamos mi teraz na pive hovoril, ze mal dovolenku, bol doobeda na balkone a videl ako na konci sidliska prisiel chlapik s autom a zacal narocky narazat do betonoveho muriku. Ked auto sposobil dostatocne poskodenie vystupil, obzrel si to, pofotil a potom spokojne odisiel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny