Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je pojišťovna viníka povinná uhradit celou škodu na vozidle poškozeného?

Dobrý den.

K věci. Nabouralo do mě zezadu vozidlo. Byla přivolaná policie. Viník uznal vinu. Záznam o nehodě mám. Škoda na vozidle zahrnuje výměnu nárazníku a vzpěry. V servise mi řekli opravu zhruba 5500,-. Česká pojišťovna (pojišťovna viníka) vypočítala škodu na 1670kč,-. Pojišťovna se hájí tím, že nárazník na autě už je starý. Nárazník na autě byl před bouračkou bez poškození. Pojišťovna navíc vypočítala cenu náhradního dílu z druhovýroby a to z trošku jiného nárazníku než má na autě být.

Stále si myslím, že viník by mi měl uhradit celou škodu, kterou způsobil. V České pojišťovně mi řekli, že pokud si nechám provést opravu, zaplatí mi pouze max. 50%. Tzn. že by mi vyplatili max. 2500,- když jím doložím fakturu, že oprava stála 5500,-. Takže zbytek za svoje???

Chci vozidlo uvést do stavu před bouračkou. Tzn. díl, který tam má být a né ten který našli na autokelly.cz a k tomu to ještě není přesně on.

Jak takové situace řešit? Předem Vám Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny