Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právní zodpovědnost za hypertextové odkazy

Dobrý den,
jen tak mě napadlo (ne že by to se mnou nějak souviselo, přísahám), jak je to s hypertextovým odkazem umístěném na "mých" webových stránkách, který obsahuje "free download link" na nelegálně cracknutý program. Kdyby ta webová stránka byla moje, jak je to s autorským právem, na koho by podle zákona spadla vina? Na mě, jakožto admina a majitele webu na němž je ten hypertextový odkaz umístěn nebo na "uploadera" tohoto cracknutého programu/souboru, popřípadě na oba? Pokud ano, jaký by byl soudní postih?
P.S.: Vím, že to zní divně, ale opravdu nemám webovou stránku a už vůbec ne s hypertextovými odkazy = tento dotaz nemá se mnou nic společného, díky za pochopení.

Předmět Autor Datum
BSA si mysli, ze by vina padla na oba. Piratska strana (v ramci hesla odkaz neni zlocin) si mysli,…
RedMaX 10.08.2013 14:38
RedMaX
Bez silné podpory za prdelí bych si na takhle slabém ledě netroufl chodit...
Redsnake 10.08.2013 17:12
Redsnake
Podla platnych zakonov pokial nemaš platne licencie a povolenia na redistribuciu autorsky chraneneho…
audax 10.08.2013 23:13
audax
podle kterych platnych zakonu? Co to mate za zakony na tom Slovensku?
RedMaX 11.08.2013 10:21
RedMaX
Skoro rovnake ako vy v Čechach,u vas si tiež možeš stiahnut niečo pre osobnu potrebu ,ale už nesmieš…
audax 11.08.2013 14:26
audax
No to prave neni tak jisty, u nas mame piratskou stranu, ktera tohle dela pod heslem "Odkaz neni zlo… poslední
RedMaX 11.08.2013 15:31
RedMaX

BSA si mysli, ze by vina padla na oba.

Piratska strana (v ramci hesla odkaz neni zlocin) si mysli, ze by na toho, kdo umisti link na svych strankach vina dopadnout nemela.

Myslim, ze soudy se zatim spis priklaneji na stranu piratu, ale ze by byl nekde najeky definitivni ortel, to nevim, takze nejake riziko pro toho, kdo umisti link tu je.

Skoro rovnake ako vy v Čechach,u vas si tiež možeš stiahnut niečo pre osobnu potrebu ,ale už nesmieš zdielat a poskytovst a spristupnit inym,pokial spristupniš priamo linky na download,zdielaš a spristupnuješ autorsky chraneny obsah druhym a tym porušuješ aj u vas platne zakony...

No to prave neni tak jisty, u nas mame piratskou stranu, ktera tohle dela pod heslem "Odkaz neni zlocin" a organizace zastupujici autory proti nim nijak razantne nevystupuji, to si dovoluji jen proti jednotlivcum, kteri za sebou nemaji pravniky. Tim urcite nerikam, ze je to v poradku, ale zatim to nijak rozhodnute neni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru