Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právní zodpovědnost za hypertextové odkazy

Dobrý den,
jen tak mě napadlo (ne že by to se mnou nějak souviselo, přísahám), jak je to s hypertextovým odkazem umístěném na "mých" webových stránkách, který obsahuje "free download link" na nelegálně cracknutý program. Kdyby ta webová stránka byla moje, jak je to s autorským právem, na koho by podle zákona spadla vina? Na mě, jakožto admina a majitele webu na němž je ten hypertextový odkaz umístěn nebo na "uploadera" tohoto cracknutého programu/souboru, popřípadě na oba? Pokud ano, jaký by byl soudní postih?
P.S.: Vím, že to zní divně, ale opravdu nemám webovou stránku a už vůbec ne s hypertextovými odkazy = tento dotaz nemá se mnou nic společného, díky za pochopení.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podla platnych zakonov pokial nemaš platne licencie a povolenia na redistribuciu autorsky chraneneho…
audax 10.08.2013 23:13
audax
podle kterych platnych zakonu? Co to mate za zakony na tom Slovensku?
RedMaX 11.08.2013 10:21
RedMaX
Skoro rovnake ako vy v Čechach,u vas si tiež možeš stiahnut niečo pre osobnu potrebu ,ale už nesmieš…
audax 11.08.2013 14:26
audax
No to prave neni tak jisty, u nas mame piratskou stranu, ktera tohle dela pod heslem "Odkaz neni zlo… poslední
RedMaX 11.08.2013 15:31
RedMaX

Skoro rovnake ako vy v Čechach,u vas si tiež možeš stiahnut niečo pre osobnu potrebu ,ale už nesmieš zdielat a poskytovst a spristupnit inym,pokial spristupniš priamo linky na download,zdielaš a spristupnuješ autorsky chraneny obsah druhym a tym porušuješ aj u vas platne zakony...

No to prave neni tak jisty, u nas mame piratskou stranu, ktera tohle dela pod heslem "Odkaz neni zlocin" a organizace zastupujici autory proti nim nijak razantne nevystupuji, to si dovoluji jen proti jednotlivcum, kteri za sebou nemaji pravniky. Tim urcite nerikam, ze je to v poradku, ale zatim to nijak rozhodnute neni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru