Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neoprávněné zadržení věci, nebylo sepsáno s notářem, navrácení věcí

Další, nový

Vážený pane K.....
Vzhledem k zadržení věcí které nebyli sepsány soudním vykonavatelem, vás musím požádat o navrácení neoprávněně zadržených věcí dle § 672 čl. 2 občanského zákoníku(Zástavní právo zanikne, jsou-li věci odstraněny dříve, než byly sepsány soudním vykonavatelem, ledaže by byly odstraněny na úřední příkaz a pronajímatel ohlásí svá práva u soudu do osmi dnů po výkonu. Stěhuje-li se nájemce nebo jsou-li odstraňovány věci, přestože nájemné není zaplaceno nebo zajištěno, může pronajímatel zadržet věci na vlastní nebezpečí, do osmi dnů však musí žádat o soupis soudním vykonavatelem, nebo musí věci vydat.)
Žádám vás tedy o navrácení věcí, ve vašem časovém termínu dle vašich časových možností (avšak nejdéle 30dnů od doručení tohoto dopisu)
V Případě že nebudou věci navráceny, které jste nabyl bezdůvodným obohacením, budu požadovat peněžitou náhradu dle § 458 čl. 1 občanského zákoníku v plné výši.
V Případě poškození některé z věcí bude požadována obvyklá cena věci dle § 2969 Občanského zákoníku.


Nezapoměl jsem na něco?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny