Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nájemní byt - Zvířata

Dobrý den,

Zanedlouho se budu stěhovat od rodiny. Jenže sebou budu brát Varana,Hroznýše,Šváby,Myši(ty ale nejspíš ne nechtěl bych to v bytě čichat). Je problém mít tyto zvířata v nájemním bytě?

Vím že se tu něco hodně podobného na poradně řešilo že si dokonce nějaka sousedka na takového chovatele stěžovala a hrozila mu vystěhováním. Ale už sem to nenašel a nevím jak to dopadlo.
Musejí o tom všichni sousedi vědět?

Díky za odpovědi pěkný zbytek dne.

Předmět Autor Datum
Treba si prečitat domovy poriadok platny v konkretnom dome,pokial nepovoluje chov zvierat,može to by…
audax 29.08.2013 22:09
audax
Jinak řečeno, jak je psáno výše. Na možnost chovu zvířat není právní nárok a je plně v libovůli pron…
Dale Cooper 29.08.2013 22:11
Dale Cooper
Dobrý den, mění něco na věci, že jsem majitel bytu? Dům (3 vchody á 15 bytových jednotek) je vícemé…
druhej 04.09.2013 14:17
druhej
Neboj, kdyz byt vlastnis, tak te nikdo za poruseni domovniho radu nevystehuje. :-) Jak je to pravne…
Redmarx N 04.09.2013 18:08
Redmarx N
Si majitel bytu a zaroven aj majitel domu,resp.pomernej časti domu,pozemku a ostatneho prislušenstva…
audax 04.09.2013 18:28
audax
Majitelem bytu jsem určitě, jestli i poměrné části domu, to zkusím zjistit, dokumenty mám založené.…
druhej 05.09.2013 10:52
druhej
Prave v takomto zmiešanom vykone spravy dochadza často k problemom,že čo vlastne plati,pokial je dom…
audax 05.09.2013 12:26
audax
Laicky - pokud se tedy nebude dostatečnému počtu majitelů bytů líbit můj chov terijních zvířat, čeho…
druhej 06.09.2013 09:37
druhej
Je to debilita, me stačí jak různé media chov tera zvířad odsuzují, jak utíkají 6-sti metrové krajty…
Distributors 06.09.2013 10:22
Distributors
No pokud nebudeš brát toho varana,hroznýše nebo šváby na vodítku na procházky ven,tak ani nikdo nemu…
Karel04 07.09.2013 17:46
Karel04
Tak u nás se akorát něco děje. Máme mít nové výtahy, navýšení nájmů (tedy příspěvků do fondu údržbu… poslední
druhej 10.09.2013 09:59
druhej

Dobrý den,

mění něco na věci, že jsem majitel bytu? Dům (3 vchody á 15 bytových jednotek) je víceméně plný důchodců a většina (pokud ne všichni) jsou majitely svých bytů a já žiji v přesvědčení, že si doma mohu chovat co chci, pokud tím tedy neomezuji nebo neruším sousedy. Myslím si to správně? Dole na chodbě totiž visí domovní řád, kde je napsáno, že i chov kočky nebo psa si musím nechat schválit od ostatních nájemníků - tento domovní řád se mi zdá, že někdo někde kdysi vzal a pověsil ho sem a týká se jen nájemních bytů. Celkově jsme, ale jen myslím, společnostvo vlastníků.

Děkuji za odpověď.

Neboj, kdyz byt vlastnis, tak te nikdo za poruseni domovniho radu nevystehuje. :-)

Jak je to pravne nevim, ale sance nejak poresit "zavadoveho" majitele bytu nejsou velke. Predpokladam, ze by musel tvuj domaci mazlicek napadat sousedy nebo neco podobneho, aby byla sance te domaciho mazlicka zbavit.

Si majitel bytu a zaroven aj majitel domu,resp.pomernej časti domu,pozemku a ostatneho prislušenstva,alebo si len majitelom iba bytu a zbytok vlastni niekto iny ? Kto vykonava spravu celeho domu ? Ten nevydal žiadny novy domovy poriadok alebo ponechal v platnosti ten,ktory tam platil v čase,ked ste neboli nikto majitelmi bytov ale len obyčajni najomcovia,resp.napr.členovia bytoveho družstva a obyvatelia domu ? Všade existuje nejaky platny domovy poriadok ,ktory je v platnosti a je individualny pre každy obytny dom a aj pravoplatne uzavrete spoločenstvo vlastnikov muselo vydat nejaky domovy poriadok a pravidla na spravu domu,treba sa obratit na toho,kto je určeny ako hlavny zastupca spoločenstva vlastnikov a vyžiadat si stanovisko ohladne možnosti chovu zvierat,plati to,čo si spoločenstvo vlastnikov dohodlo,nie to,čo si niekto mysli,že by mohlo byt vyhodne alebo dobre.....pokial si nieste isti ani tym,či ste vobec nejake spoločenstvo vlastnikov,tak si ho čo najskor založte a vytvorte si vlastne zavazne pravidla aj ohladne spravy domu,to zahrna napr.aj straženie vykonavania povinnych revizii hlavnych privodov vody,plynu,elektriny,rozvodov elektriny,plynu v bytoch etc,a samozrejme aj vytvorenie platneho aktualneho domoveho poriadku,ktory nahradi ten,čo tam niekedy niekto možno pred x rokmi vyvesil

Majitelem bytu jsem určitě, jestli i poměrné části domu, to zkusím zjistit, dokumenty mám založené. Jsme společenství vlastníků, ale o správu domu se nám stará Krušnohor, což je bytové družstvo, které si k tomuto platíme. Nevím, jestli je to šťastné řešení, mě je ta organizace celkem nesympatická, jinak právě vlastní družstevní byty/domy v našem městě. Co se bude a nebude si hlasujeme my, do toho oni nemají co mluvit.

Vyvěšený domovní řád se jmenuje Domovní řád bytového družstva Krušnohor.

Je v něm mimojiné napsáno, že chodba na patře se má vytírat 1x týdně. Což mi přišlo moc a dohodě o tom, že to bude 1x za 14dní předcházela hádka se sousedem (ex-domovník a asi i ex-komanč, věty typu "to pro vás přece není práce, máte doma ženskou" apod.) s tím, že pokud to nevytřeme, tak to nechá vytřít Krušnohor a ten nám to naučtuje v rámci nájmu. Taky trochu ujeté.

Samozřejmě část z důchodců tam má jak psy, tak kočky.

Díky.

Prave v takomto zmiešanom vykone spravy dochadza často k problemom,že čo vlastne plati,pokial je dom v sprave družstva a zaroven domovy poriadok vyvesilo dotyčne družstvo,tak aj o chove zvierat v bytoch plati to,čo je uvedene v dotyčnom domovom poriadku.....pokial sa v dome nachadzaju vlastnici bytov a maju aj vysporiadane vlastnictvo bytu,pozemkov a prislušenstva t.j.pristupove cesty,stojisko na kontajnery s odpadom a spol,je dobre si založit vlastne spoločenstvo vlastnikov s určenym hlavnym zastupcom a urobit si vlastny domovy status,ktory bude riešit take veci,ktore su momentalne nejednoznačne,aj napr.chov zvierat v dome,niektore technicke zaležitosti bude nutne riešit spoločne s "družstevnikmi",napr.vymena zastaraleho vedenia vody,plynu,odpadu v baraku,vymena zastaralych vytahov a podobne,zbytok možete mat ustanovene nezavisle a bude platne len pre členov spoločenstva vlastnikov,pokial to ovšem takto na papieri ošetrene nemate, tak ti čo maju oficialne v sprave cely barak ako taky vam do toho kecat budu a v podstate na to pravo maju a budu puštat do luftu aj take hlašky,že pokial vy nebudete skakat tak,ako vam družstvo bude piskat,tak to urobia a vam to zučtuju osobitne znovu,až to budete mat vyjasnene a papierovo vysporiadane,potom im možte zasa vy povedat,že učtujte si to svojim družstevnikom,nie nam,členom spoločenstva

Laicky - pokud se tedy nebude dostatečnému počtu majitelů bytů líbit můj chov terijních zvířat, čeho můžou dosáhnout? Abych toho nechal? To je snad vtip, ne? Do toho přece nikomu nic není. Vystěhování, pokud jsem majitel bytu, tak to počítám taky ani omylem. A přístup do bytu si samozřejmě vynutit nemohou, ne?

Upřímně začínám být docela nasranej ... tohle nepovažuji za normální. To mi jako chcete říct, že - moderní to příklad - pokud se nebude dost ostaním majitelům bytů líbit, že tam spolu žijí dva gayové, protože jim přijde nechutné, když si ho tam navzájem strkaj, tak jsou schopni to zakotvit do domovního řádu a pak to vymáhat?

Sorry za styl, ale už se to dotýká mého života a začínám být fakt nasranej.

No pokud nebudeš brát toho varana,hroznýše nebo šváby na vodítku na procházky ven,tak ani nikdo nemusí vědět,co doma máš.Jen nesmíš obtěžovat sousedy nadměrným zápachem.A pokud má někdo v tom baráku už třeba psa,tak bych se na tohle ani nikoho neptal.To by za chvilku muselo být povolení i na rybičky v akváriu nebo na obrazovce PC.

Tak u nás se akorát něco děje. Máme mít nové výtahy, navýšení nájmů (tedy příspěvků do fondu údržbu domu) již proběhlo, úvěr nám byl schválen. Družstvo Krušnohor, které se nám stará o správu domu, tak nás TLAČÍ do svého dodavatele, který ale není schopen (nechce!) oznámit výrobce výtahů a dalších komponent, které chce použít. Takže pravděpodobně díly polské, čínské, apod. Původně mu byla zakázka ze strany Krušnohoru rovnou přiklepnuta bez výběrového řízení, což náš předseda představenstva vlastníků (ještě viz níže) zamítnul. Dokonce to došlo tak daleko, že členové představenstva družstva jeli na chatu za jedním s představenstva vlastníků, aby ho zlomili do jejich dodavatele. Což se jim podařilo. Dále se jim povedlo zlomit všechny 3 z představenstva vlastníků (jsou všichni hodně staří, ale hodní lidé) a ti odvolali našeho předsedu sdružení vlastníků bytů, který proti té firmě vystupoval. Teď budeme mít schůze a bude se hlasovat o tom, že bychom se Krušnohoru zbavili.

Je mi jasné, že odborné výrazy používám asi špatné, ale pro představu to snad stačí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru