Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obrázky,Poviedky a text

Ako viete píšem poviedky. No prekladám i obrázky,poviedky a text z iných stránok. A aj keď väčšinou kontaktujem autora tak sú i weby kde nieje jednoznačný autor. Doteraz by som sa týmto ani trocha nezaťažoval ale susedný konkurenčný web dostal pre 3 poviedky pokutu asi 6000 euro. A ani nie za samotné poviedky ako za obrázky v nich. Pretože,keď preberám nejakú poviedku tak i z príslušnými súbormy k nej... A prekladám i Fotokomiksy a Komiksy či Fotokomentáre z textom. No angličania sa autorským právom ani trocha nezaťažujú a ak susedný web skončil pre 3 obrázky tak čo tých 5000 čo sa preložil z iných stránok. Stiahol som asi 95% komiksov,poviedok a iného textu zo svojho webu. Ale je nejaký spôsob ako sa pred pokutou ochrániť? Susednému webu nepomohlo ani pojednanie že za legálnosť obrázkov neručí.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechápu dnešní lidi...mají být rádi že se jejich povídky šíří. Ale dneska to je všude samý "zlatokop…
CreativanDevil 05.09.2013 16:16
CreativanDevil
Ono je to ovšem dvojsečna zbran,pokial niekto na internet zavesi dielo bez suhlasu autora,ktore povo…
audax 09.09.2013 19:03
audax
To ovšem není případ tady tazatele. Ten povídky překládá bez nějakého výdělku. poslední
CreativanDevil 11.09.2013 08:51
CreativanDevil

Nechápu dnešní lidi...mají být rádi že se jejich povídky šíří. Ale dneska to je všude samý "zlatokop". Normální autor by se vyjádřil asi takto http://www.videacesky.cz/talk-show-rozhovory/nazor -neila-gaimana-na-piratstvi už když jen udělám povídku tak za ní samotnou nevydělávám, ale chci se o ní podělit. Lidi co potom někde uvidí svou povídku na jiném webu než je ten "jejich" a začnou dělat takové kraviny,tak by potřebovaly praštit.

Ono je to ovšem dvojsečna zbran,pokial niekto na internet zavesi dielo bez suhlasu autora,ktore povodne vyšlo napr.len knižne,načo bude potom knihu niekto kupovat,ked to stiahne z internetu,s tym bude tažko niekto suhlasit,pokial prestane zarabat tak,ako si povodne predstavoval,osobne si myslim,že každy by mal rešpektovat majetkove a duševne vlastnictvo ineho a jeho volu,ako s takymto majetkom bude nakladat,myslim si že každemu bude vadit,ked niekto cudzi mu bez dovolenia zoberie nejaku vec a začne ju použivat a ešte sa bude obranovat tym,že on na to nema,tak si to len jednoducho zobral...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru