Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potrhaný pes cizím psam na jeho pozemku

Ahoj vrátil se mi totálně roztrhanej pes (čivava). A už vím kteří psi ho napadl a jak se to stalo. Vidělo to několik lidí. Takže můj (přítelčin) pes běhal volně po obci. To je jasné, že neměl a nerozebírejte to více. (já ho nepustil :-)) Ti psi jsou agresivní kříženci labradora a vlčáka nebo něco podobného. Kolem jejich pozemku vede cesta na pole. Plot je velmi chatrný a když tama jdu tak psi řáděj a je jen otázka času kdy přeskočej nebo plot povolí. Jednou už prý nějakýho kluka pokousali. Takže tam moc lidí nechodí protože to je opravdu o strach. No a ten náš pes běhal kolem jejich brány která má dole mezeru dobře 15cm a jednomu psu se podařilo našeho psa chytnout a vtáhnout dovnitř. Tam ho začali sápat a kdyby nepomohli okamžitě lidi co u toho byli tak ho zabili. Takže mám svědky kteří viděli jak toho psa vtáhli pod bránou na jejich pozemek. Pochopitelně půjdu nejdřív po dobrém a budu chtít zaplatit jen veterinu což bylo za hodinové šití 2500Kč. Pokud mě ale majitel vyfakuje podám na něj trestní oznámení a žalobu na náhradu škody. Jaký na to máte právní názor?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To se mi snad jenom zdá. Takže tobě běhá volně pes po vesnici, drze vleze na cizí pozemek (nevěřím,…
ladaadal 24.09.2013 12:19
ladaadal
Bejt tady u nás v tý pr*eli tak za to že jsi takhle poslal psa do popelnice, dostaneš taky flastr a…
kamzl 24.09.2013 19:59
kamzl
Tak je možný, že u nás taky, holt se to nesmí nikdo dozvědět. Důležitý bylo to, že člověk, co si neh… poslední
ladaadal 25.09.2013 07:58
ladaadal

To se mi snad jenom zdá. Takže tobě běhá volně pes po vesnici, drze vleze na cizí pozemek (nevěřím, že ho někdo někam vtáhl) a ty se ještě čílíš a chceš podávat žalobu? Měli by ti napařit 10 tisíc za neuhlídání psa. To, že má někdo ostré psy zabezpečené na svém pozemku plotem - to přece dělá, aby si pozemek uchránil od hajzlů jako jsi ty, co nechaj lítat psa kam se mu zachce.
Jinak buď rád, že nebydlíš v naší vesnici. Mám pod plotem 15cm možná po celé délce. Vejde se tam i přerostlý kokršpaněl. Ale zkusil to jen jednou, pak jsem ho už jen v pytli hodil do popelnice. Na našeho psa zkusil štěknout jen jednou, pak už jen kňučel. A chraň buh, kdyby jeho majitel dorazil s nějakou stížností. Požadoval bych proplatit rukavice, kterýma jsem ho strkal do pytle, 3/4 z jednoho odvozu popelnice, protože ji zaplnil pomalu celou a ještě bych chtěl úhradu za psychyckou újmu mého psa a tchýně, která se k tomu přichomejtla. Když se o psa neumíš starat, tak ho prodej, sežer nebo někomu daruj.

Bejt tady u nás v tý pr*eli tak za to že jsi takhle poslal psa do popelnice, dostaneš taky flastr a pudou po tobě minimálně ochranáři.

Tohle patří do kafilérky! i kdyby to měla zaplatit obec bo někdo jinej!

A doufám že si to čte ten náš POŠAHANEJ starosta a zítra mi donese peníze za pokuty co sem dával a omluvný dopis od úřadu a ochranářů který nechtěně zavolal.

Stalo se v době kdy pes nebyl ještě tak mohutně a někdy spravedlivě chráněn zákonem jako teď.

Vim o čem mluvím! Ale to je jiná věc, to je na nový vlákno...:-x

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru