Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zistenie majitelov pozemkov pod zahradkami

No ono ta zahradkarska kolonia bola vybudovana niekedy v 60tych az 70tych rokoch, este za socializmu, takze tam sa velmi nehladelo na majitelov. Cize je velmi pravdepodobne, ze realni majitelia skutocne nevedia o tom, ze nieco take maju.
Posledna otazka, kedze by som bol velmi rad, keby tie pozemky boli vysporiadane, ako zistim trhovu cenu pozemkov ? Mozno ak by to nebola prilis vysoka hodnota, tak by sme to odkupili od majitelov. Predpokladam ze ti by suhlasili s predajom. Ale tak na cene by to zrejme viazlo.
Je velka skoda, ze zahradky sa za socializmu takto riesili. Zabrat ludom pozemky bola velka krivda. Takisto ale ostava krivdou, ked povodne nejaky mociar, zahradkari pretvorili a zrazu nejaky majitel pyta nerealne sumy za prenajom. To by malo byt osetrene nejakym zakonom. Dalsia vec je, preco ta moznost dorovnania ceny statom uz je zrusena. Vznikla tak skupina, ktora na jednej strane ma zahradky vysporiadane, lebo im na to prispel stat a potom druha skupina ktora na to proste nabude mat peniaze. AKo moze nejaky penzista zaplatit trhove najomne alebo odkupit pozemok za trhovu cenu ?
A potom sa ludia cuduju ze nie je zaujem o zahrady, no bodaj by bol. Tazka situacia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny