Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zistenie majitelov pozemkov pod zahradkami

To su klasicke patove situacie z minulosti. Ty mas na pozemku nehnutelnost, on ma pozemok, ale nema z toho nic, pretoze vyhnat ta z neho nemoze. Navyse u teba je to klasika kopec malych majitelov.
Trhova cena ta zaujimat nemusi, podstatne je kolko si ochotny zaplatit ty a kolko su ochotni prijat oni. Pokial nenatrafis na debilov a vysvetlis im, ze maju len dve moznosti...a to bud ti to odpredaju a budu mat prachy, alebo neodpredaju a nebudu mat nic, pretoze ty tam mas zahradku a chatku a ziadna delozacia z ich strany nehrozi. Samozrejme mozu dat na sud, ale to to bude na dlho, navyse nie je jasne akoby pripadny sud dopadol. Cena 50 eur za meter je blbost, tolko nestoja ani stavebne pozemky v beznom meste, nieto este nejaky minipozemok na zahradke, ktory okrem teba nikto nechce. Stavebne pozemky u nas pri meste idu napriklad za cca 10 eur/m, v zahradkarskej oblasti by som za to asi nedal viacej ako 1-2 eura.
V podstate si treba uvedomit, ze ten pozemok pre majitela je bezcenny. Okupujes ho ty ako hriech z minulosti, je maly, nikto by iny by ho nekupil, teba dostat odtial nemoze a on z neho nema a nebude mat nikdy nic. Najlepsia moznost ako sa ho zbavit je predaj a ty si predsa jediny zaujemca. Od toho sa musi odvijat aj cena.
Trosku ina situacia by bola, keby si bol na suvislom pozemku jedneho majitela, ale tym, ze je ich tam viacej sa meni vsetko v tvoj prospech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny