Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Práva a povinnosti svědka a pachatele

Zydy, díky za odpověď, prosím tě mohl bych se ještě na něco zeptat? Už jsem se na to ptal, ale ještě jednou se tě na to zeptám.

1) Když je v zákoně napsáno, že mám právo odepřít výpověď pokud bych způsobil trestní stíhání SOBĚ nebo OSOBĚ BLÍZKÉ. To znamená, že když si mě třeba Policie pozve na služebnu a řekne mi abych podal vysvětlení například k nějaké fotografii na které jsem vyfocen (Nejsem tam vidět, je tam vidět třeba nějakej stín), že jsem překročil rychlost, tak můžu říct že chci odepřít výpověď -- (Protože bych způsobil trestní stíhání sobě) - Přijde mi to trošku nedomyšlené.. To bych tím pádem mohl dělat přestupky a teoreticky i trestné činy a kdybych při nich nebyl chycen, tak jsem trestně nepostižitelný? Díky

2) Ten samej případ, akorát jsem na fotografii zřetelně vidět. Já jsem na fotografii vidět, ale kdybych se k tomu vyjádřil, tak bych sobě způsobil trestní stíhání, takže vlastně můžu odepřít výpověď ne..? Ale zase když jsem tam zřetelně vidět a já odepřu výpověď, co oni s tím udělaji? Díky :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny