Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ukradený benzín

Dobrý den, dnes mi nějaký ****** provrtal nádrž u auta a ukradl benzín. Chtěla bych se zeptat někoho, kdo má třeba už zkušenost, jestli má smysl podávat na něj trestní oznámení... Kamery nikde v okolí, v podstatě bych jen nahlásila, že mi někdo někdy poškodil nádrž a ukradl benzín. Má to smysl, co myslíte?

Pokud ano, co všechno k tomu oznámení přiložit? Škoda je tak 1000 na benzínu (skoro plná nádrž - odčerpali tak za 700 a zbytek vytekl) plus oprava nádrže, to cenu ještě nevím, je to staré auto, tak se ta nádrž snad jen svaří, takže to nebude moc. No jsem neskutečně vytočená, kéž by tomu hajzlovi upadly obě ruce.

Děkuji za odpovědi. :-)

Předmět Autor Datum
Na Policii to samozřejmě nahlásit můžeš, ale náhrady se s největší pravděpodobností nedočkáš. BTW.:…
Wikan 27.09.2013 20:07
Wikan
Nojo, policie se mi rozležela až doma, před tím mě to nějak nenapadlo a doma jsem koukala, že se to…
Naštvaná 27.09.2013 20:13
Naštvaná
Tak jsem to auto trefil?
Wikan 27.09.2013 20:15
Wikan
Nojoo, trefil...
Naštvaná 27.09.2013 20:18
Naštvaná
Tak to není tím, že jsi na IT poradně. Moje auto parkovalo asi 70 m od něj :-D A když jsem kolem 4 h…
Wikan 27.09.2013 20:23
Wikan
Jé, to je náhoda. Já teda myslela, že to je někdo jiný. Ale možná si pamatuju - člověk s velkou krab…
Naštvaná 27.09.2013 20:32
Naštvaná
Ne ne, nic jsem nenesl. Ale v té době asi odjíždělo hodně lidí. Prý se tam dost kradly kola, tak jsm…
Wikan 27.09.2013 20:40
Wikan
U nás znám 3 lidi, kterým tam ukradli kola za posledního půl roku, ale o nádrži jsem taky nikdy nesl…
Naštvaná 27.09.2013 20:46
Naštvaná
Podle kaluže se vyteklé množství těžko posuzuje, on se benzín docela rychle odpařuje. Osobně jsem se…
Wikan 27.09.2013 21:00
Wikan
Uvidím, co mi řeknou, až tu nádrž vymontují a podívají se na to zblízka. Auto není nejnovější :-) ,…
Naštvaná 27.09.2013 21:14
Naštvaná
Vana tam určitě ještě nebyla, teklo to přímo na zem. Ve firmě nás na to upozornila jedna kolegyně, t…
Wikan 27.09.2013 21:19
Wikan
Já jen že bych podle toho zkusila odhadnout, jak rychle to teklo. V té nádobě byly tak 3-4 litry? Na…
Naštvaná 27.09.2013 21:29
Naštvaná
Tak to si netroufám odhadnout, kolik toho vyteklo. Každopádně už kolem toho poledne byla kaluž přes…
Wikan 27.09.2013 22:08
Wikan
Takhle to vážně vypadá, že ta nádrž (nebo odkud to teklo) mohla prasknout. Za nějakých 5 hodin je as…
Naštvaná 27.09.2013 22:30
Naštvaná
Určitě napiš, jaká byla skutečná příčina. U nás ve firmě by to určitě všechny zajímalo.
Wikan 27.09.2013 22:53
Wikan
Aneb jak se člověk může (zcela proti své vůli) stát známým ve všech okolních firmách. Super. :-D
Naštvaná 27.09.2013 23:21
Naštvaná
Tak jen informuju, že verdikt autoservisu je - nádrž proražaná ze strany ostrým předmětem, podle nic…
Naštvaná 30.09.2013 20:49
Naštvaná
Pokud to nahlásíš, je větší šance, že zloděje(pokud to dělá často) najdou (mají víc indicií: čas, mí… poslední
mnua.al 30.09.2013 22:44
mnua.al

Nojo, policie se mi rozležela až doma, před tím mě to nějak nenapadlo a doma jsem koukala, že se to dá poslat i elektronicky, tak bych to možná i sesmolila... Vlastně mě asi ještě nikdo o tolik peněž neokradl (měla jsem dodnes štěstí :-) ).

Jinak koukám, že člověk už aby si dával pozor, co kam ANONYMNĚ píše, všude ho někdo pozná, děsná doba. :-D Ale tak mohlo mě to napadnout, když je tu IT poradna.

Jé, to je náhoda. Já teda myslela, že to je někdo jiný. Ale možná si pamatuju - člověk s velkou krabicí nebo tak něčím?
Felicie se prý dobře navrtává nebo co - dá se prý dobře dostat k nádrži. Ale vybrali si teda dobře, benzínu mi ukradli dost. Ale poučení pro příště - už tankuju max. do poloviny nádrže.

U nás znám 3 lidi, kterým tam ukradli kola za posledního půl roku, ale o nádrži jsem taky nikdy neslyšela. Ale je určitě vykradená, množství vyteklého benzínu neodpovídalo skoro plné nádrži. Jen teď nevím, kde budu parkovat. :-/

Podle kaluže se vyteklé množství těžko posuzuje, on se benzín docela rychle odpařuje. Osobně jsem se tam byl podívat už kolem poledne a tou dobou ještě z té nádrže benzín tekl. Ale tekl docela pomalu (spíš bych řekl, že hodně rychle kapal), při navrtání by díra byla asi větší a teklo by to rychleji. Ale těžko říct.
Bohužel jsme nedokázali zjistit, čí je to auto. Mysleli jsme že je to někdo z naší firmy, ale evidentně ne.

Uvidím, co mi řeknou, až tu nádrž vymontují a podívají se na to zblízka. Auto není nejnovější :-) , takže obě možnosti jsou reálné. Každopádně ráno, když jsem odjížděla z domu, nádrž vůbec netekla, ještě jsem se byla kouknout na to parkovací místo. A po cestě jsem na nic nenajela, že bych ji prorazila nějak mechanicky. Tak mi to přijde podezřelé. Ale všechno je možné, auto je celkem staré. Uvidí se, až se to vymontuje. Ale jestli to kapalo už v poledne... kolem páté jsme z toho vylili už jen malý zbytek benzínu, tak 2 litry. Nevíte, jestli už v poledne byl na čelním skle nápis a pod autem plastová vana (kterou mi tam dal nějaký milý člověk, aby benzín netekl na silnici)?

Já jen že bych podle toho zkusila odhadnout, jak rychle to teklo. V té nádobě byly tak 3-4 litry? Naštěstí opravy Felicie jsou celkem levná záležitost, víc mě mrzí ten benzín a že budu po dobu opravy nepojízdná. Každopádně je to velká náhoda, takhle na někoho narazit na internetu. :-)

Tak to si netroufám odhadnout, kolik toho vyteklo. Každopádně už kolem toho poledne byla kaluž přes celou silnici. A protože to opravdu spíš rychle kapalo než vyloženě teklo, tak bych si tipnul, že to v tomhle stavu bylo už pár hodin.

Náhoda to je, když jsem začal psát první odpověď tak mě ani nenapadlo, že by to mohlo být tohle auto. Napsal jsem to spíš ze srandy :-)

Ve slušném servisu ti to opraví během jednoho dne (jestli tam není nějaký větší problém).

Takhle to vážně vypadá, že ta nádrž (nebo odkud to teklo) mohla prasknout. Za nějakých 5 hodin je asi možné, že těch cca 35 litrů vykapalo. Já na to moc nekoukala, ale kamarád automechanik dolů nakouknul, když přijel, a prý to teklo ze strany, tak to tipnul na krádež (ale samozřejmě takhle žádné detaily neviděl, jen odkud to teče). Je fajn získat takhle víc informací, teď jsem docela zvědavá, jaká je ve skutečnosti ta příčina. Ta prasklá nádrž by mě "potěšila", jinak bych se tam totiž asi bála do budoucna parkovat.

Tak jen informuju, že verdikt autoservisu je - nádrž proražaná ze strany ostrým předmětem, podle nich pravděpodobně kvůli krádeži benzínu. Nebylo to opotřebením materiálu kvůli stáří auta.

Je pravda, že ráno to 100% neteklo, po cestě jsem na nic nenajela (a kdybych to po cestě prorazila, aniž bych si všimla, což se mi zdá prakticky nemožné, tak bych za sebou nechávala stopu benzínu už při příjezdu). Takže mi to asi fakt prorazili tam. Ale teda museli si odnést málo. Jestli to vážně teklo už od 12 hodin, tak mohli vzít max. 5-10 litrů, možná vůbec nic (třeba je někdo vyrušil?).

Pokud to nahlásíš, je větší šance, že zloděje(pokud to dělá často) najdou (mají víc indicií: čas, místo, stopy) a důsledky jsou ti snad jasné. Pokud je zloděj známý, pak je možné od něj chtít peníze, zabráníš, že se to bude opakovat. Pokud tohle udělají ostatní, příště se ti to třeba už nestane díky nim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru